Apbrīnojami! Vīrietis aiztur savu elpu uz 22 minūtēm- kā viņam tas izdevās?

22 minūtes ir tāds laiks, kad tu vari paspēt noskatīties kādu mīļāko TV seriāla sēriju vai pagatavot maltīti.

Stigam Seversinsenam, kurš ir čempions brīvajā niršanā un Breatheology dibinātājs, 22 minūšu laiks ir tieši tāds laiks, kuru viņš var izturēt bez elpas vilciena, esot zem ūdens. Tas ir ilgākais laiks, kādu cilvēks ir izturējis zem ūdens bez gaisa. Viņš apgalvo, ka iemācīšanās kontrolēt savu elpu var radikāli mainīt savu prātu un ķermeni- sadarbību starp tiem.

“Elpošana ir mūsu degviela,” stāsta Stigs “Tās 30,000 ieelpas, kuras tu veic ik dienu, ir galvenā sastāvdaļa tavai garīgajai veselībai, reakcijai un taviem atlētiskajiem sasniegumiem.”

Ja tu pamēģinātu aizturēt elpu uz 5 minūtēm, tad ar laiku, tu vienkāršai “atslēgtos”, zaudētu samaņu un tavs automātiskais izdzīvošanas mehānisms tev liktu ievilkt gaisu. Tad kā tas izdodas Stigam?

Ir jāattīsta sava spējas nomierināt sirds darbību. Stigs ir iemācījies darbināt savu sirdi tā, ka tā izdara tikai 24 vai 25 sitienus minūtē, kas nozīmē, ka viņa organismam ir nepieciešams daudz mazāks skābekļa daudzums.

Bet, kā tad ir iespējams izmainīt kaut ko dabisku un automātisku?

“Lielākā daļa cilvēku dara to nepareizi. Tā vietā, lai ar gaisu piepildītu savas plaušas, cilvēki skābekli ievelk tikai tik dziļi, lai tas paliek krūšu kurvja augšdaļā,” stāsta Stigs “Sākumā ir jāiemācās elpot dziļi, izmantojot diafragmu. Tā ir daudz mierīgāka elpošana, kas samazina stresu, samazinot sirds darbības ātrumu, tas vienkārši tev liek justies labāk.”

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jeneva</cite>

    LOL Roes2#8&30;A road trip DZine Summit planning has to start somewhere. What better place to start than with gal pals like you! Ohhhh the fun we would have

Leave a Comment