Ar petūnijām tas jādara 2-3 reizes vasarā: tā lieliski ziedēs un priecēs jūs līdz salnām

Petūnijai vislabāk ir veikt standarta “frizūru”: nogriezt visu, kas sniedzas pāri poda vai puķu poda malām. Ja krūma forma joprojām ir diezgan līdzīga bumbiņai, varat atstāt dzinumus nedaudz ilgāk.

Lasi vēl: Gatavoju vienkāršu “Gliemežu” pīrāgu: mainot pildījumus, vari gatavot kaut vai katru dienu

Es atkārtoju vēlreiz: jūs to nevarat nožēlot! Pat ja atstājat 5-10 centimetrus no katra zara (tas ir diezgan radikāli, parasti tam nav jēgas), petūnija atkal izaudzēs jaunus dzinumus un ziedēs.

Kapēc katru vakaru pirms gulētiešanas nobriedušām sievietēm jālieto kanēlis ar medu

Frizūra vēl nav viss

Pēc nogriešanas vispareizāk zaļās masas augšanas stimulēšanai būtu izmantot mēslojumu – slāpekli saturošus preparātus, kuriem kombinācijā ir visaugstākais pirmās sastāvdaļas NPK, piemēram, 30:10:10. Tas var būt lapu mēslojums vai laistīšanai atšķaidīts sastāvs.

Lasi vēl: Brīnumainie salāti, par kuriem daudzi būs aizmirsuši…

Pat ja stādīšanas laikā pievienosiet kādas ilgstošas ​​piedevas, tas nebūs lieki, bet veicinās ātrāku augšanu.

Pēc šādas atzarošanas, apmēram pēc 7-10 dienām, petūnija atkal sāks veidot blīvāku bumbu, veidojot jaunus dzinumus. Šo procedūru ir vērts atkārtot vairākas reizes sezonā (vidēji 2-3, bet atkarībā no krūma formas). Ir diezgan viegli saprast, kad to vislabāk darīt: ja petūnijas izskats vairs neatgādina bumbu (kā attēlā iepriekš), tad ir pienācis laiks.

Lasi vēl: Kuriem zodiaka zīmes pārstāvjiem jūnijā visulaiku radīsies naudas problēmas?

Ko darīt, ja bumbas nav vispār?

Piebildīšu arī par petūnijām, kas nemaz neizskatās pēc bumbiņas: visticamāk, to stādi nebija saspiesti un sākotnēji, stādot zemē, nebija krūma formas. Var arī formēt, taču procedūra jāatkārto biežāk, un jācenšas neļaut tai uzziedēt pirmās 2-3 reizes – tā augam būs vairāk spēka izaudzēt jaunus dzinumus.

Kādas petūnijas tev tagad ir?

Lasi vēl: Jau sen esmu aizmirsusi, kas ir mušas, odi un knišļi mājā. Parādīšu triku, kas palīdzēs no tiem atbrīvoties reizi par visām reizēm

Parādi un pastāsti, kādus vēl veiksmes noslēpumus tu zini vienam no populārākajiem dārza ziediem?

Jau no 1. Jūlija Latvijā iecerēts ieviest papildus vēl vienu nodokli

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment