Ābolu pīrāgi vairumam Eiropas tautu ir saistīti ar ražas novākšanu. Lieta tāda, ka ābolu pīrāgus gatavoja pēc augļu novākšanas septembrī.
No āboliem taisīja ievārījumu un džemu. Skaistus un sulīgus ābolus izmantoja, lai pagatavotu aromātisku pildījumu saldajiem pīrāgiem.
Vēstures avoti liecina, ka ābolu pīrāgu kults valdīja viduslaikos, bet vēlāk šā garduma aktualitāte nedaudz mazinājās. Taču ābolu pīrāgus arī sendienās bija iecienījuši zemnieki, kuriem nebija līdzekļu, lai nopirktu citus saldos pildījumus.
Šodien es tev atklāšu debešķīgu arābu pīrāga recepti, kas pagatavojama ātri un vienkārši.
Ābolu pīrāga mīklas sastāvdaļas:
3 olas;
Šķipsniņa sāls;
200 grami cukura;
250 grami skābā krējuma;
150 grami sviesta;
300 grami miltu;
20 grami cepamā pulvera;
Tējkarote vanilīna.
Pildījuma sastāvdaļas:
4 āboli;
3 ēdamkarotes cukura;
½ tējkarotes kanēļa.
Drupaču sastāvdaļas:
20 grami sviesta;
25 grami cukura;
4 ēdamkarotes miltu.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- 3 gadījumi, kad nav jāpakļaujas ceļu inspektora prasībām: jums nekas par to nedraud
- Sešus mēnešus dzīvoju ar vīrieti, kurš pelnīja 700 euro, bet aizgāju no viņa tikai divu iemeslu dēļ
- Kāpēc kaķis sper ar pakaļkājām: eksperti atklāj patiesību, kamdēļ dzīvnieki tā dara
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām







