Ābolu pīrāga pagatavošana:
Ābolus nomizojam un izņemam sēklas, sagriežam mazos kubiņos. Ābolus liekam pannā uz vidējas uguns un apcepam
Āboliem pieberam cukuru, samaisām un ļaujam, lai cukurs izšķīst. Karamelizētajiem āboliem pieberam kanēli, apmaisām.
Pārliekam ābolu pildījumu uz šķīvja un atdzesējam.
Lai pagatavotu mīklu, atsevišķā traukā sakuļam olas ar sāli.
Olu maisījumā ieberam granulētu cukuru, turpinām kult ar mikseri līdz izveidojas balta masa. Masai pievienojam saldo krējumu un izkausētu sviestu, sakuļam.
Pa daļām maisījumā iesijājam miltus kopā ar cepamo pulveri un vanilīnu. Ar putojamo slotiņu sakuļam biezu mīklu bez kunkuļiem.
Cepamtraukā izklājam pergamentu, ielejam daļu mīklas un vienmērīgi izlīdzinām. Uz mīklas vienmērīgā kārtā izklājam ābolu pildījumu, pārklājam to ar atlikušo mīklu.
Pēc tam gatavojam drupačas – aukstu sviestu sajaucam ar cukuru un miltiem, samīcām ar rokām. Pīrāga augšdaļu pārklājam ar sviesta drupačām.
Cepam pīrāgu cepeškrāsnī 40 mīnūtes 180 grādu temperatūrā.
Ābolu pīrāgs izdodas gaisīgs un mīksts. Pateicoties kanēlim, pildījums ir pikants un aromātisks.
Iesakām arī tev palutināt sevi, tuviniekus un draugus ar šo brīnišķīgo pīrāgu! Ja tev gāja pie dūšas šis kārums, laipni lūgts padalīties ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Kad vēlos garšīgas kotletes, bet man ir slinkums stāvēt pie plīts, es tās pagatavoju ar šo metodi
- Pāvels Globa 5 zodiaka zīmem sola visspēcīgāko un labāko mēnesi 2026. gada janvārī – viss ies no rokas
- Glābiet istabas puķes – biešu novārījums bagātīgai ziedēšanai, bet ar precīziem noteikumiem
- Turku uzņēmējs sajūsmā par redzēto Zinību dienas pasākumā vienā no Rīgas skolām: ”Tas tik ir kaut kas”
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem













