Ābolu pīrāga pagatavošana:
Ābolus nomizojam un izņemam sēklas, sagriežam mazos kubiņos. Ābolus liekam pannā uz vidējas uguns un apcepam
Āboliem pieberam cukuru, samaisām un ļaujam, lai cukurs izšķīst. Karamelizētajiem āboliem pieberam kanēli, apmaisām.
Pārliekam ābolu pildījumu uz šķīvja un atdzesējam.
Lai pagatavotu mīklu, atsevišķā traukā sakuļam olas ar sāli.
Olu maisījumā ieberam granulētu cukuru, turpinām kult ar mikseri līdz izveidojas balta masa. Masai pievienojam saldo krējumu un izkausētu sviestu, sakuļam.
Pa daļām maisījumā iesijājam miltus kopā ar cepamo pulveri un vanilīnu. Ar putojamo slotiņu sakuļam biezu mīklu bez kunkuļiem.
Cepamtraukā izklājam pergamentu, ielejam daļu mīklas un vienmērīgi izlīdzinām. Uz mīklas vienmērīgā kārtā izklājam ābolu pildījumu, pārklājam to ar atlikušo mīklu.
Pēc tam gatavojam drupačas – aukstu sviestu sajaucam ar cukuru un miltiem, samīcām ar rokām. Pīrāga augšdaļu pārklājam ar sviesta drupačām.
Cepam pīrāgu cepeškrāsnī 40 mīnūtes 180 grādu temperatūrā.
Ābolu pīrāgs izdodas gaisīgs un mīksts. Pateicoties kanēlim, pildījums ir pikants un aromātisks.
Iesakām arī tev palutināt sevi, tuviniekus un draugus ar šo brīnišķīgo pīrāgu! Ja tev gāja pie dūšas šis kārums, laipni lūgts padalīties ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti beidzot snieguši godīgu atbildi: vai tā ir patiesība, ka suņi un kaķi vēsturiski nevar sadzīvot
- Kad ir vislabākais laiks, lai stādītu kokus dārzā: agronomi snieguši skaidru atbildi
- Ko nekad nevajadzētu stādīt pēc sīpoliem — liela daļa dārzkopju pieļauj vienu un to pašu kļūdu
- Sniegs, apledojoši ceļi un dzestrums: meteorologs Toms Bricis nosauc dienu, kad Latvijā sāksies ziema
- Dīvainas eglītes un neparasti koku stumbri: eksperti nosauc drošas pazīmes, kas liecina, ka šajos Latvijas mežos dzīvo lāči (+ FOTO)
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi











