Ārsti daudzus gadus nezināja, vai bērniņš ir puisītis vai meitene! Viņam palīdzēt mēģināja pat princese Diāna

Džoijs Holidejs piedzima 1988. gadā, kad viņa vecākiem un ārstiem nācās saskarties ar ļoti retu kondīciju- kloākas nepilnību.

Kad viņa mamma dzemdēja, tad vecmāte, kura pieņēma bērniņu, nespēja atbildēt uz jautājumu, kāda dzimuma bērniņš viņai ir piedzimis. Viņi bērnu neparādīja mātei un aizveda uz atsevišķu telpu. Tas radīja lielu satraukumu.

Izrādījās, ka bērniņam nebija attīstījušies nekāda veida dzimumorgāni. Urīnpūslis un zarnas arī bija nepilnvērtīgi attīstījušās. Ārsts vēlāk paskaidroja, ka bērniņš visticamāk ir jāaudzina, kā puisītis un vēl piemetināja: “Viņam būs dzimumdziņa, bet viņš nekādi nespēs to apmierināt. Tas varētu būt ļoti izaicinoši viņa psihei.”

Pēc vairākiem, dažādu ārstu apmeklējumiem, kāds prestižs un pieprasīts ārsts apgalvoja mātei pārsteidzošo. Viņš teica: “Šis bērns ir jāaudzina kā meitenīte, jūs gadu to esat darījusi nepareizi.” Sākotnēji, viņa nevēlējās tam piekrist, bet, balstoties uz viņa norādītajiem faktiem, māte piekrita.

Tā Džoijs savu pirmo dzīves gadu bija pavadījis kā puisis, bet tad pārtapa ar Džoellu. Jau pēc neilga laika Džoella kļuva par nacionālo slavenību. Par viņu ziņoja visi lielākie nacionālie laikraksti. Viņa tapa par vietējo slavenību, kuru zināja pat Princese Diāna.

Tieši bērna dzimuma maiņa dzimšanas apliecībā bija tas, kas piesaistīja mediju uzmanību. No puisīša bija jāpārtop par meitenīti, kas bija ļoti sarežģīts process, jo 90-to gadu sākumā likums kaut ko tādu nepieļāva.

Džoellas mamma rakstīja dažādām slavenībām, lai lūgtu atbalstu cīņā par dzimuma maiņu. Viena nonāca arī pie Princeses Diānas, kad pēc pāris dienām tika saņemta arī atbilde no princeses sekretāres:

“Princese lasīja Jūsu vēstuli ar lielām raizēm. Viņa man teica, lai nododu Jums to, cik ļoti viņa bija aizkustināta par Jūsu vēstuli un pateicas par Jūsu pūlēm, rakstot vēstuli.
Jūs esat princeses domās un sūta gan Jums, gan Džoellai visu savu mīlestību un laba vēlējumus.”

Ar viņas palīdzību tika panākts, ka dzimums tiek mainīts. Viņi to nosvinēja ar lielu ballīti un Džoella sāka lietot medikamentus, lai uzlabotu pubertātes procesus. Tomēr, Džoellas prātā vienmēr bija domas par nākotni.

Viņa atzina, ka viņai patīk automašīnas, futbols un sievietes, bet viņa aizbildinājās ar to, ka tas patīk arī citām sievietēm. Viņa mēdza justies kā nepilnīgs cilvēks.

20 gadu vecumā Džoella iegrima smagā depresijā, devās pie terapeitiem un lietoja medikamentus, bet nekādus uzlabojumus nepiedzīvoja. Tad, 25 gadu vecumā, viņa nolēma doties pie hormonu speciālista, lai noskaidrotu vai viņa lieto atbilstošus medikamentus un kā tas viņu ietekmē.

Rezultāti vēl vienu reizi sagrieza Džoellas pasauli kājām gaisā. Rezultāti rādīja XY- vīrietis. Džoella atkal pārtapa par Džoiju. Viņš esot juties, ka 1 gada vecumā viņa dzimums un identitāte tika viņam nozagta, bet tagad viņš to atkal vēlas atgūt. Viņš juta, ka viņš ir vīrietis, bet visu mūžu bija dzīvojis melos, mēģinot to apspiest.

Nu Džoijam ir 27 gadi un pirmais lielais solis, ko viņš veica kā vīrietis, bija vīriešu kurpju pāra iegādāšanās. Bet tas ir tikai gara un grūta ceļa sākums.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment