Ārsts lika gulēt tikai uz kreisā sāna, uzreiz jūtos labāk

Vai naktī maināt miega pozīciju vairākas reizes? Vai domājat, ka ir iespējams visu nakti palikt vienā un tajā pašā stāvoklī? Tas ir pat vēlams!

Jebkurā gadījumā eksperti iesaka gulēt tikai uz kreisiem sāniem. Tas ir lietderīgi daudzu iemeslu dēļ. Par katru no tiem pastāstīsim sīkāk

Uz kuras puses gulēt

Miegs ir vitāli svarīgs, lai cilvēks varētu pienācīgi atpūsties un atjaunoties pa nakti. Tomēr, kad jūs guļat, jūsu ķermenis turpina darboties. Visu iekšējo procesu saskaņotība ir tieši atkarīga no tā, kādā stāvoklī guļat miega laikā.

Eksperti uzskata, ka vislabāk ir gulēt uz kreisās puses. Tam ir vairāki loģiski skaidrojumi. Pirmkārt, šī poza uzlabo gremošanas procesu, jo, guļot uz kreisiem sāniem, kuņģim būs vieglāk tikt galā ar savu darbu.

Otrkārt, šajā pozīcijā kuņģis neatrodas virs aizkuņģa dziedzera, jo tas atrodas kreisajā pusē. Pateicoties tam, gremošanas enzīmi brīvāk un ātrāk cirkulēs organismā.

Guļot uz kreisā sāna, tiek atvieglota arī sirds un asinsvadu sistēmas un jo īpaši sirds darbība. Iedomājieties, tā darbojas bez pārtraukuma! Tāpēc ir tik svarīgi darīt visu iespējamo, lai šis process noritētu pēc iespējas vienmērīgāk un mierīgāk.

Lasi vēl: Neizmetiet sapelējušos tomātus! Tie var būt ļoti noderīgi!

Turklāt cilvēkiem, kuri bieži cieš no muguras sāpēm, ieteicams gulēt uz kreisā sāna. Protams, ja jums ir sāpes, noteikti jāvēršas pie speciālista. Tomēr sākumā nebūs lieki mēģināt mainīt savu gulēšanas pozīciju.

Tas darbojas vienkārša. Jūs guļat uz kreisā sāna, un no mugurkaula automātiski atbrīvojas spriedze. Pateicoties tam, jūsu muskuļi sāk vairāk atslābināties. Šādā veidā jūs pasargājat sevi no iespējamiem muguras sarežģījumiem.

Citi iemesli

Ja vēlaties uzlabot šķidruma cirkulāciju organismā un stiprināt imūnsistēmu, guliet uz kreisā sāna. Tas ir saistīts ar limfātiskās sistēmas atbalstu. Jo brīvāk kustas limfa, jo ātrāk no organisma izkļūst visi toksīni, kas kaut kādā veidā uzkrājas jūsu organismā. Guļot uz kreisā sāna, tas palīdz ātri izfiltrēt visus atkritumus.

Ēšana pirms gulētiešanas vienmēr ir slikta ideja. Bet, ja gadās ieturēt vēlu vakariņas, pārliecinieties, ka guļat uz kreisā sāna. Šādā veidā izvairīsieties no iespējamām grēmas lēkmēm.

Turklāt gulēšana uz kreisā sāna ir noderīga grūtniecēm. Tas nav tikai iepriekš aprakstīto iemeslu dēļ. Lai gan arī tie ir svarīgi, jo topošās māmiņas ķermenis strādā ar dubultu spēku. Taču arī gulēšana uz labās puses palīdz samazināt spiedienu uz aknām un uzlabo asins plūsmu gan sievietes, gan mazuļa organismā.

Esam pārliecināti, ka ar šo sarakstu pietiek, lai sāktu gulēt uz kreisā sāni un rūpētos par savu veselību. Bet rūdītākajiem skeptiķiem mums ir vēl kas interesants. Saskaņā ar statistikas datiem aptuveni 25 % sieviešu un 40 % vīriešu cieš no krākšanas. Un viens no veidiem, kā atrisināt šo problēmu, ir jūsu miega poza.

Sāciet gulēt uz kreisā sāniem, lai samazinātu krākšanu. Šajā pozīcijā mēle un rīkle atrodas neitrālā stāvoklī, tāpēc nekas netraucē elpceļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment