Asie gurķi tomātu mērcē

Piedāvājam jūsu uzmanībai nebijušu, bet ārkārtīgi gardu gurķu marinēšanas metodi.

Sastāvdaļas:

  • 4 kg gurķu
  • 200 g ķiploku
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 250 ml saulespuķu eļļas
  • 150 g cukura
  • 1 ēdamkarote malti pipari
  • 30 ēdamkarotes sāls
  • 150 g 6% etiķa
  • 1 tējkarote paprikas pulveris

Pagatavošana:

Nogrieziet visiem gurķiem galus. Ja gurķis ir pārāk liels, to sagriež 4 daļās.

Gatavos gurķus aplej ar ūdeni, pievieno sakapātus ķiplokus, visas pārējās sastāvdaļas, izņemot etiķi, apmaisa un liek uz nelielas uguns.

Lasi arī: Maģiski augi, kas to īpašnieci izprecinās pat bezcerīgā gadījumā

Pēc pusstundas varat pievienot etiķi un atstāt katliņu vārīties uz lēnas uguns vēl 15 minūtes.

Pēc tam katlu noņem no uguns, pārklāj ar vāku, ļauj nostāvēties vēl 15-20 minūtes.

Gurķus ar visu marinādi lej burkās, sterilizē 30 minūtes.

Burkas aizvāko ar vākiem, satin, apgriež otrādi, pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment