Atklāj Toyota ceļu no ielām līdz rallijam

8-wrc-yaris_tcm-3024-778440

No sacīkšu trasēm līdz rallija posmiem, visā pasaulē ir neskaitāmi daudz autosporta pasākumu, kas sajūsmina līdzjutējus ar pārgalvīgu nervus kutinošu ātrumu, aizsmakušas rēkoņas un nepārspējamas drosmes sajaukumu.

Toyota bagātīgā autosporta vēsture ilgst septiņas desmitgades, un tagad visā pasaulē Toyota ir apvienojušies zem viena nosaukuma: TOYOTA GAZOO Racing.

Jauns nosaukums, tās pašas kvēlās alkas

3-tgr-new-name_tcm-3024-778412

Jau 1950. gados dibinātājs Kičiro Tojoda (Kiichiro Toyoda) bija tik pārliecināts par labumu, ko sāncensība sniedza viņa uzņēmumam, ka reiz teica:

“Autosports ir kas vairāk nekā tikai izklaide. Tas ir vitāli nozīmīgs elements Japānas autobūves nozares attīstībai. Gluži kā sportisti pārbauda savas spējas, ar visu spēku sacenšoties Olimpiskajās spēlēs, tā autoražotāji izmanto sacensības kā izdevību pārbaudīt automobiļu veiktspējas robežas un sacensties par izcilību, vienlaikus atklājot jaunus veidus, kā modernizēt automobiļu tehnoloģijas.

Tas nenozīmē tikai automobiļu izpēti – tiem ir jābūt harmonijā ar cilvēkiem, tikai tad tie spēs sasniegt maksimālo savu spēju robežu. Tāpat kā automobiļa riteņi, autosports un Japānas automobiļu industrija var virzīties uz priekšu tikai tad, ja to dara kopā.”

5-tgr-ts050-hybrid_tcm-3024-778418

Zem TOYOTA GAZOO Racing karoga apvienotas šādas Toyota autosporta aktivitātes: populārais Pasaules izturības čempionāts, atgriešanās prestižajā Pasaules rallija čempionātā 2017. gadā, pasaules grūtākās sacīkstes – Nirburgringas 24 stundas (šogad Toyota šajā ārkārtīgi izaicinošajā pasākumā piedalīsies jau desmito reizi pēc kārtas), kā arī neaizmirsīsim, ka ir sācies Piecu kontinentu brauciena projekts – tas ir pasākums, kura ietvaros Toyota darbinieki līdz 2020. gadam brauks cauri visiem pieciem kontinentiem, lai ne tikai “radītu aizvien labākus automobiļus”, bet arī “radītu cilvēkus”, kas atbalsta šādu automobiļu ražošanu.

Pēc mēnešiem ilgiem intensīviem testiem pilnīgi jaunais Yaris WRC janvārī dosies uz startu Montekarlo, lai uzsāktu dalību nogurdinošajā rallija kalendārā. Zem virsbūves adrenalīnam dzīslās riņķot liks pilnīgi jaunais 1,6 litru tiešās iesmidzināšanas dzinējs ar turbīnu, kas nodrošina aptuveni 380 ZS, un šasija, kas noregulēta modernu simulāciju, testu un ražošanas metožu gaitā.

8-wrc-yaris_tcm-3024-778440-1

Pasaules grūtākās sacensības

GAZOO Racing Nirburgringas 24 stundu izturības sacensībās pirmoreiz piedalījās 2007. gadā. Tās ir pazīstamas, kā pasaulē visgrūtākās sacensības – ražotāju atbalstītu un privāto komandu sacīkstes 25 km trasē Vācijā, kas sabiedrībā pazīstamā arī ar nosaukumu “Zaļā elle”, ar mērķi pārbaudīt, vai viņi ir gatavi šim izaicinājumam.

6-tgr-wec-mosaic_tcm-3024-778421

Sacīkstes sniedz ne vien nenovērtējamu informāciju par mūsu ielu automobiļu izstrādi, tās palīdz arī pilnveidot mūsu aizvien labāko personālu. Katru gadu visā šā gada sacīkšu automobiļa izstrādē, kā arī pašu sacensību laikā, tiek iesaistīti mūsu inženieri un mehāniķi, kas tādējādi gūst nepārspējamas zināšanas, kurās dalīties ar saviem kolēģiem, par to, kā vēl vairāk noslīpēt un uzlabot turpmāk ražotos automobiļus.

Rakstu iesaka – favorit

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment