Atlaides ūdens un kanalizācijas pakalpojumiem

Ventspils pilsētas Sociālais dienests vēlas informēt ikvienu mazturīgo pilsētās iedzīvotāju par pabalsta saņemšanu ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai.

Ikmēneša dzīvokļa pabalstu ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai var saņemt:

• trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai personas;

• atsevišķi dzīvojoši pensionāri un atsevišķi dzīvojošas personas ar invaliditāti, kuriem nav Civillikumā noteikto apgādnieku, ja viņu ienākumu līmenis uz vienu personu nepārsniedz 278,47 eiro mēnesī.

Pabalsts par patērēto ūdeni un kanalizācijas pakalpojumiem ir noteikts 50% apmērā no maksājuma summas, bet ne vairāk kā par 5 m3 mēnesī vienai personai. Pabalstu Sociālais dienests pārskaita pakalpojumu sniedzējam.

Saskaņā ar LR normatīviem aktiem, iedzīvotājiem par pašu līdzekļiem periodiski, tas ir, reizi četros gados, ir jāveic savā valdījumā esošajā dzīvojamā telpā vai nekustamajā īpašumā uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju verifikācija jeb pārbaude. Tām ģimenēm, kurām ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, kā arī vientuļiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz 278,47 eiro, var saņemt pašvaldības atbalstu 50% apmērā ūdens skaitītāju uzstādīšanas un verifikācijas izdevumu kompensēšanai. Būtiski, ka trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuras aprūpē trīs vai vairāk nepilngadīgus bērnus, tajā skaitā audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus, pašvaldība ūdens skaitītāju uzstādīšanas un verifikācijas izdevumus kompensē 80% apmērā.

Lai saņemtu pabalstu, ūdens skaitītāju uzstādīšanas un verifikācijas izdevumu daļējai apmaksai, pabalsta pieprasītājam Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums un sniegtā pakalpojuma izdevumu apliecinošs dokuments (maksājuma kvīts).

2018. gadā pabalsta ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai nodrošināšanai paredzēti 59 tūkst. eiro.

2017. gadā pabalstu ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai bija saņēmušas 1169 mājsaimniecības. Šī pabalsta izmaksai 2017. gadā tika izlietots 54 tūkst. eiro.

Iegūt papildu informāciju par visiem Ventspils pilsētā pieejamajiem atbalsta un pabalstu veidiem var Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Sociālā dienesta filiālē Talsu ielā 39, kā arī Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales ielā 4 (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā).

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment