Es jau iepriekš esmu gatavojusi sīpolus šādā veidā. Un šodien es nolēmu sīpolu vietā izmantot kāpostus. Un mums garšo! Ļoti garšīgi un neparasti. Draugi to arī novērtēja kā “izcili”. Tāpēc ar pārliecību saku, ka varat pasniegt kā uzkodu uz svētku galda!
Sastāvdaļas:
• Kāposti – 200 g
• Milti – 140 g
• Auksts ūdens – 130-150 ml
• Pētersīļi – 2-3 zariņi
• Koriandrs – 1 tējk.
• Kurkuma – 1 tējk.
• Paprika – 1 tējk.
• Kaltēti sīpoli – 1-2 tējk.
• Malti baltie pipari – 1/3 tējk.
• Sāls – 1 tējk.
Pagatavošana:
Kāpostus sagriežu plānās strēmelītēs. Var paņemt speciālo rīvi – būs gan ātrāk, gan skaistāk. Bet esmu pieradusi to darīt ar nazi.
Pārlieku kāpostus bļodā un nedaudz “saspiežu” ar rokām, lai kāposti kļūst mīkstāki.
Citā traukā sajaucu miltus, sāli un garšvielas. Es labi samaisu.
Un pakāpeniski ielej aukstu ūdeni. Maisu, lai nepaliek kunkuļi.
Lasi vēl: Pietiek trīs reizes apliet gurķus ar šo lēto mēslojumu, lai novāktu ražu veselām kastēm!
Tad es šo “mīklu” lieku klāt kāpostiem.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Kartupeļi nepielips pat pie ilgi kalpojušas pannas, ja pirms cepšanas to pārkaisīsi ar vienu pavisam vienkāršu sastāvdaļu
- No 2026.gada daļai Latvijas mobilo sakaru klientu rēķinos parādīsies neierasts pakalpojuma ieraksts: zināma arī maksa
- Mamma prata uzburt cepumiņus “gandrīz no nekā”: nostalģiskā bērnības garduma recepte
- Kāda kliente saskārusies ar ļoti nepatīkamu situāciju saistībā ar DPD kurjeru: ”Bilde ir absolūti bezjēdzīga”
- Pārstāj vārīt rīsus ūdenī, jo viena labāka sastāvdaļa padara tos daudz garšīgākus un aromātiskākus
- 5 lietas, kas jāizdara līdz 6. decembrim: pretējā gadījumā veiksme jūs pametīs









