Kā ķīnieši katru pavasari “uzlādē” dobes dārzos un siltumnīcās: šogad šī metode noderēs visiem

 

Neliels dārziņš, dobes ar zaļumiem, siltumnīca, bet varbūt pat divas – daudzu saimnieču sapnis. Sava māja nav iedomājama bez dārza un siltumnīcas.

Ir vēl kāda nācija, kurai ir tieksme pēc dārza darbiem ir neizmērojama, un tāpēc jebkāda veida aizliegums dārza darbiem var izraisīt ja ne veselu revolūciju, tad vienkārši vērienīgu satricinājumu.

Jā, protams, tie ir ķīnieši. Minēšu tikai vienu piemētu: kad pirmie ķīnieši ieradās ASV, viņus neviens neuztvēra nopietni, tiesa, jau pēc 12 gadiem izrādījās, ka divas trešdaļas augļu dārzu Amerikā pieder ķīniešiem.

Bet tā nav šīs dienas galvenā tēma. Parunāsim par to, kā ķīnieši izdomājusi no jauna “uzlādēt” dobes savos dārzos un siltumnīcās. Patiesībā shēma ir patiešām vienkārša.

Lasi vēl: Valsts apņēmusies vērst lielāku uzmanību tiem iedzīvotājiem, kuri ņem naudu no bankas kartes – kādu summu nepārkāpt?

Bet pie mums cilvēki ķeras pie mēslojuma, raksta veselus alķīmijas traktātus, tic māņticībām, piemēram, ja naktī uz sestdienu cilvēks kails iziet cauri ziedu pļavai un savāc ziedputekšņus, tad tos izkaisa zem ābelēm, tad laputis pazudīs.

Ķīnieši visu dara daudz vienkāršāk:

1. Paņem tvertni, kurā ietilpst 50-100 litri ūdens. Vēlams melnā krās. Tas ir ļoti svarīgi, lai krāsa būtu tieši melna. Es paņēmu pelēku tvertni, bet process aizņēma daudz ilgāku laiku.
2. Tvertnē 2/3 ielej ūdeni.
3. Pati galvenā sastāvdaļa! Atlikušajā trešdaļā pievieno zāģu skaidas. Rūpīgi samaisa, lai veidotos putras konsistence. Skaidas derēs jebkuras, kādas gadās pa rokai.
4. Iegūtajā putrā pievieno kalcija nitrātu (50 gramus uz 1- litriem ūdens). Tas nozīmē, ka uz 100 litru tvertnes nepieciešams 1 kilograms kalcija nitrāta.
5. Tagad sastāvā pievieno 0,5 litrus humāta un visu rūpīgi samaisa.

Pēc tam tvertni novieto saule un atstāj nostāvēties 30-40 dienas.

Ko mēs rezultātā iegūstam. Pateicoties pavasara saules staru iedarbībai, kalcija nitrāts sāk sadalīties brīvajā skābeklī un slāpeklī, kas lēnām saēd skaidas. Pēc mēneša skaidu vietā tvertnē būs nenosakāma izskata melna masa.

Tātad skaidas vairāk nebūs, bet to vietā mums būs 100 litri lieliska mēslojumu, no kura pat paši panīkušākie augi atjaunosies.

Lasi vēl: Labākās dāvanas, kas noteikti sabojās cilvēka svētkus

Vidēji uz vienas dobes uzlej vienu spaini šāda šķidruma un rūpīgi uzrok augsni. Jūsu dobe no jauna “uzlādēsies”. Nav nepieciešams mainīt zemi, nav nepieciešams skriet uz laukiem pēc zirgu vai govs mēsliem, vai pārstaigāt veikalus, meklējot labāko mēslojumu. Nekas no tā vairs nav nepieciešams!

Šī metode reāli strādā. Pagājušā gadā mēs izmēģinājām šo recepti 10 litru spainī. Tomātu siltumnīcā bija tik daudz, ka tos varēju teju vai eksportēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment