Atsevišķiem transportlīdzekļiem sākot ar ceturto reizi, tehniskā apskate reizi pusgadā; Jauni likuma grozījumi

 

Būtiskas likumu izmaiņas autovadītājiem galīgajā lasījumā apstiprinājusi Saeima. Izmaiņas veiktas Ceļu satiksmes likumā, kurā iekļautas izmaiņas tehniskās apskates periodiskumā transportlīdzekļiem, kas veic pasažieru komercpārvadājumus, raksta portāls la.lv.

Tāpat šoferiem varētu būt interesantas izmaiņas saistībā ar autovadītāju apliecību un  transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību – tā turpmāk nebūs obligāti jāņem līdzi automašīnā, bet tur ir viens “āķis”. Bet par visu pēc kārtas…

Turpmāk tehniskās apskates  pasažieru komercpārvadājumu transportlīdzekļiem pielīdzināts taksometru apskates periodiskumam.
Proti, pirmreizējo tehnisko apskati veic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā.

Otro un trešo tehnisko apskati minētajiem transportlīdzekļiem veic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc pirmās vai otrās valsts tehniskās apskates.

Lasi arī: Publicēta karte, kurā redzami visi šogad paredzētie remontdarbi uz valsts autoceļiem

Savukārt turpmākās valsts tehniskās apskates būs jāveic reizi sešos mēnešos.

Ceturtdien apstiprinātie grozījumi tostarp paredz, ka autovadītājiem vairs nebūs obligāti jāvadā līdzi transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība un vadītāja apliecība.

Tomēr…

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment