“Bajāru” ruletītes no vistas filejas. Vismaigākā gaļa ar aromātisku un gardu pildījumu!

 

Vistas fileja ir viena no vispopulārākajām un daudzpusīgākajām gaļas daļām, ko izmanto virtuvē. Tas ir kvalitatīvs, liesa un maiga gaļas gabals, kas iegūts no vistas krūšu kaula.

 

Vistas fileja ir novērtēta gan par savu garšu, gan uzturvērtību, un tā piedāvā plašas iespējas dažādu ēdienu pagatavošanai.

Vistas fileju raksturo zems tauku saturs un augsts olbaltumvielu saturs, tādēļ tā ir izcils avots vitāliem uzturvielām.

 

Šī gaļas daļa ir arī viegli sagremojama un bagāta ar minerālvielām, piemēram, dzelzi, cinku un magniju. To padara par izcilu izvēli tiem, kuri vēlas veselīgu un sabalansētu uzturu.

Vistas fileja ir ļoti daudzpusīgs produkts virtuvē. Tā var tikt pagatavota dažādos veidos – cepta, tvaicēta, grilēta vai sautēta.

Tas padara to par lielisku sastāvdaļu salātiem, zupām, pastas ēdieniem, tīteņiem un pat mērcēm.

 

Ar savu maigo garšu un zemu tauku saturu, vistas fileja ir populāra izvēle gan veselības entuziastiem, gan gaļas mīļotājiem.

Ne tikai garšīga un barojoša, bet arī viegli pagatavojama, vistas fileja ir kļuvusi par iemīļotu sastāvdaļu daudzās virtuvēs visā pasaulē.

 

Ar tās daudzveidīgo pielietojumu un veselīgajām īpašībām vistas fileja ir iecienīta izvēle ēdienkartēs, kas apmierina dažādas gaumes un uztura vajadzības.

Vistas ruletītes iekaros visus ar savu garšu. Noteikti saglabā šo recepti!

Lasi vēl: Mammas ausktās zupas recepte. Neticēju, ka izdosies tik garšīga!

SASTĀVDAĻAS:

Vistas fileja – 1 gab
Burkāns – 1 gab (vidēja lieluma)
Cietais siers – apmēram 50 – 70 g
Ķiploks – 2 – 3 daiviņas
Majonēze
Pētersīļi
Sāls
Pipari
Augu eļļa

 

PAGATAVOŠANA:

Vistas fileju sagriezt strēmelēs (man no vienas filejas sanāca 6 – 8 strēmeles).

Mazliet izklapēt, uzbērt sāli, piparus un uz brīdi nolikt malā.

Gatavot pildījumu:

1.Burkānu notīrīt, sarīvēt uz rupjās rīves, pievienot rīvētu sieru.
2.Sagriezt pētersīļus, ķiploku spiedē saspiest ķiploku.
3.Visu samaisīt, pielikt mazliet majonēzi, sāli pēc garšas.
4.Pildīt vistas strēmeles, sastiprināt ar zobu bakstāmo kociņu.
5.Apcept augu eļļā līdz kļūst zeltainas. Izņemt kociņus.6.Likt ruletītes cepamajā traukā. Pieliet mazliet ūdens vai buljona un likt cepeškrāsnī uz 30 –40 minūtēm.

Lasi vēl: Mammas ausktās zupas recepte. Neticēju, ka izdosies tik garšīga!

“Bajāru” ruletītes ir gatavas! Pasniegt tās var gan karstā veidā ar rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām pēc jūsu gaumes, kā arī aukstas – kā uzkodu.

Būsim ļoti pateicīgi, ja padalīsies ar recepti – draugiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment