Mammas ausktās zupas recepte. Neticēju, ka izdosies tik garšīga!

Biete (Beta vulgaris) ir sakņu dārza augu suga, kas ir plaši izplatīta un audzēta visā pasaulē.

Bietes ir daudzgadīgi augi, kas pieder Amaranthaceae dzimtenei. Tās ir pazīstamas ar saviem izturīgajiem, lieliem lapu rozetēm un biezajām, mīkstajām saknēm.

Bietes ir pazīstamas ar savu raksturīgo sarkano vai dzelteno sakņu, kas satur saldu sulu.

Bietes ir izturīgas pret aukstumu un var augt vairākās klimatiskajās zonās. Tās ir arī viegli audzēt un pielāgoties dažādiem augšanas apstākļiem.

Bietes tiek izmantotas gan pārtikas produktos, gan kā barības lopbarība. Bietes ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām, tostarp folijskābi, dzelzi, kāliju un C vitamīnu.

 

Tās ir arī zems kaloriju avots un satur šķiedrvielas, kas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu.

Bietes tiek izmantotas dažādos ēdienos. Tos var pagatavot kā salātus, sulu, zupas vai sālātus.

Aukstā zupa ir tik ļoti labs paēdiens karstā laikā, ļoti ātri pagatavojams, pēc tās ir viegluma sajūta, turklāt zupa neapnīk.

Sastāvdaļas:

1 burciņa marinētu biešu
1 l kefīra
3 mazie gurķi
1 buntīte diļļu un loku
250 g desas
4 stingri vārītas olas
1 glāze ūdens
1 ēd. k. krējuma
1 tējk. cukura
Sāls
Pipari

Lasi vēl: “Ūdeni tualetē nelaižu.” Kā mūsu pensionāri taupa uz ūdeni

Pagatavošana:

1.Olas sagriež kubiņos.

2.Gurķus un desu sagriež salmiņos.

3.Smalki sagriež lokus un dilles.

4.Traukā liek bietes ar visu sulu, gurķus, desu, lokus un dilles, pa virsu uzlej kefīru un ūdeni, pievieno krējumu.

5.Pievieno sāli, cukuru un piparus.

6.Visu kārtīgi samaisa, lej bļodā, virspusē uzkaisa zaļumus un olas.

7.*Daļu olas var iemaisīt zupā, daļu atsāj pasniegšanai.

Kā Tu pagatavo auksto zupu? Būsim pateicīgi ja padalīsies komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment