Barojiet ar šiem līdzekļiem papriku un baklažānus, un tie jūs apbērs ar vērienīgiem augļiem

Pirmā piparu un baklažānu barošana pavasarī pēc pārstādīšanas atklātā augsnē ir vissvarīgākā. Tā stiprina sakņu sistēmu, veicina zaļās masas augšanu un iezīmē augļu veidošanās programmu.

Kāds ir labākais augu barošanas veids šajā periodā, lasiet tālāk.

Viena no svarīgākajām lomām dārzeņu audzēšanā ir mēslojums. Šeit ir svarīgi ne tikai izvēlēties “pareizo” mēslojumu, bet arī laicīgi ievadīt barības vielas.

Eksperti iesaka 1-2 dienas pirms stādu stādīšanas augsnē labi aplaistīt un mēslot ar kālija monofosfātu – 1 g uz 1 litru ūdens, kā arī dzintarskābi 0,5 g uz 2 litriem ūdens. Tas ļaus augiem izturēt stresu pēc pārstādīšanas un pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Lasi vēl: Ar ko barot paprikas stādus, lai ražu varētu novākt spaiņiem

Eksperti arī iesaka veikt komplekso barošanu. Uz 10 litriem ņem 10 g kālija supersulfāta, 5 g urīnvielas un 30 g supersulfāta. Šāda mēslošana veicinās vairāk ziedkopu veidošanos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Kad augļi parādās, tie ir jāapskata. Ja tie ir gludi, nedeformēti, lapas ir veselas un skaistas, tad mēs vairs nelietojam minerālmēslus. Bet, ja augļi ir savīti un deformēti, tad var pievienot mēslojumu ar kālija monofosfātu – 1 g uz 10 litriem ūdens. Bet to parasti izmanto lauksaimnieki lielās plantācijās.

Ar labābakajiem tautas mēslošanas līdzekļiem varat iepazīties nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment