“Sīpolu ūdens” istabas augiem: kā pagatavot bezmaksas supermēslojumu

Eksperti apgalvo, ka no sīpolu mizām pagatavots uzlējums ir unikāls mēslojums istabas augiem.

Sezonas laikā gan sīpolus vajadzētu audzēt pašiem, Tad rezultāts būs vēl efektīvāks. Šis dārzeņu augam piemīt daudzas pozitīvas īpašības, kas padara to par populāru izvēli dārza audzēšanai.

Pirmkārt, sīpols ir salīdzinoši viegli audzējams un nepretenciozs. Tas nepieprasa īpašas aprūpes prasmes vai sarežģītu apkopi, kas padara to par piemērotu izvēli gan pieredzējušiem dārzniekiem, gan iesācējiem.

Turklāt sīpolam ir izturība pret daudzām slimībām un kaitēkļiem, kas var uzbrukt dārza augiem. Tas nozīmē, ka sīpoli var būt mazāk jutīgi pret dažādiem problēmu avotiem, tādējādi veicinot veiksmīgu audzēšanu.

Sīpols ir arī vairāku gadu izturīgs. Dažādu sīpola šķirņu izmantošana ļauj dārzniekam audzēt sīpolus ar dažādām garšām un lietojumu iespējām, sākot no maigākiem līdz asākiem.

Turklāt sīpola audzēšana var nodrošināt ilgstošu ražu, jo sīpoli var glabāt un izmantot vairākus mēnešus pēc novākšanas.

Šie iemesli padara sīpolu par izcilu izvēli dārzniecībā, piešķirot gan vieglumu audzēšanā, gan garšu un veselības labumu daudzu gadu garumā.

 

Bet kā pagatavot uzlējumu

Pagatavot sīpolu uzlējumu istabas augiem ir vienkārši. Turklāt to pagatavo no sēnalām – sīpola daļas, kas vienmēr tiek izmesta.

Kad nepieciešams barot augus ar šādu mēslojumu

Eksperti apgalvo, ka no sīpolu mizām pagatavots uzlējums ir unikāls mēslojums istabas augiem.

Tomēr tas ne tuvu vēl nav viss!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu precīzu recepti uzlējumam, un kur vēl viņu noteikti vajag izmantot

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment