Bērniem, kuriem vēl nav 5 gadi, ieeja restorānā aizliegta

Itālijā uz durvīm vienā no franču restorāniem parādījās zīme, kas aizliedz apmeklēt iestādi viesiem ar bērniem, kas jaunāki par 5 gadiem.

Ģimenes ar bērniem ātrās ēdināšanas restorānos nepārsteidz, bet šādu viesu parādīšanās parastajos restorānos vakarā rada manī neizpratni. Manas skepses cēlonis ir nevis paši bērni, bet gan viņu vecāki, kuri savās atvasēs neieaudzina elementāras manieres.

Bērni trokšņo, raud, skraida pa zāli, neļaujot citiem viesiem baudīt ēdienu un savstarpējas sarunas. Maziem bērniem izteikt komentārus ir bezjēdzīgi, bet lūgt vecākus nomierināt mazuli vispār ir riskanti – bieži vien saņemsiet rupju un nekaunīgu atbildi.

Viens no restorāniem Romā nolēma problēmu atrisināt savdabīgā veidā – viņš aizliedza savā iestādē ienākt bērniem, kas jaunāki par 5 gadiem.

Atbilstošā plāksne uz durvīm izraisīja lielu sašutumu no aizvainoto vecāku puses. Pilnīgi atbalstu šādu iniciatīvu, jo tā nav vērsta pret bērniem, bet gan pret viņu vecākiem, kuri necenšas izglītot un ieaudzināt bērnos elementārus noteikumus, kā uzvesties sabiedriskās vietās.

Nav nemaz tik sarežģīti atrisināt problēmu ar bērniem, kas traucē visiem – vecākiem bērniem var paskaidrot, kā uzvesties, bet mazākiem var apsolīt kādu atlīdzību par labu uzvedību vai sodu par nepaklausību.

Restorāna īpašnieks ar savu aizliegumu atvieglojis dzīvi ne tikai sev, bet arī saviem klientiem – viesi savu ēdienu baudīs patīkamā, klusā vidē.

Lasīt vēl –Ar sliktām ziņām pensionāriem nācis klajā Kariņš

Un viņam nebūs jāuzklausa sūdzības par troksni. Galu galā bērnu skraidīšana pa restorāna zāli ne tikai traucē atpūsties, arī pats bērns ir pakļauts briesmām – uz galdiem stāv naži un stikla trauki, viesmīļi nes karstos ēdienus.

Ja vecāki nevēlas uzraudzīt bērnu uzvedību un sekot viņu drošībai, nav jābrīnās, ka iestādes īpašnieks nevēlas būt atbildīgs par viņu labklājību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment