Baltos kāpostus var ne tikai cept vai sautēt. Garšīgi, sulīgi un aromātiski – tie labi pagatavosies “maisiņā”, kas paredzēts cepšanai cepeškrāsnī.
Viss, kas jums jādara, ir sagriež kāpostus un dārzeņus un visas sastāvdaļas jāievieto šajā “maisiņā”.
Sastāvdaļas:
Kāposti – 800 g
Sīpoli – 2
Pipari – 1
Burkāni – 2
Sēnes – 300 g
Eļļa – 50 ml + cepšanai
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Sasmalcinātiem kāpostiem pievieno ēdamkaroti sāls. Dažas minūtes ar rokām saberziet kāpostus, lai no tiem izdalās sula.
Lasi vēl: Neiedomājieties par izmešanu: kā izmantot tomātu stādu lakstus mēslošanai un aizsardzībai pret laputīm
Pievieno kāpostiem sasmalcinātus sīpolus, burkānus, papriku un eļļu un labi samaisa. Ielieciet dārzeņus cepšanas maisiņā un pievienojiet ceptās sēnes.
Sasieniet cepšanai paredzēto “maisiņu” un ar adatas palīdzību izveidojiet tajā dažus caurumus. Gatavojiet kāpostus ar dārzeņiem 40 minūtes līdz 180 grādiem pēc Celsija uzkarsētā cepeškrāsnī.