Bioatkritumu šķirošanas pilotprojektā piedalās apmēram 4000 rīdzinieku

Aptuveni 4000 Rīgas iedzīvotāju piedalās bioatkritumu šķirošanas pilotprojektā. Projekts saucas “#biovaig”.

Latvija izmēģina jaunu pieeju bioatkritumu šķirošanai, sekojot citu valstu priekšzīmei, kurām šī metode ir bijusi veiksmīga.

Projekta ietvaros tiks pētīti iedzīvotāju paradumi šķirot bioatkritumus, nodrošināta alternatīva šķirošanas metode, kā arī noskaidrots, vai šī metode var palīdzēt palielināt šķiroto bioatkritumu daudzumu un kvalitāti. Produktā ietilpst šķirošanas konteiners un bioloģiski noārdāmi maisi.

Tas ļauj vieglāk šķirot atkritumus un pārstrādāt tos, kā arī palīdz samazināt ietekmi uz vidi. Projektā dažādos pilsētas mikrorajonos piedalās aptuveni 4000 rīdzinieku.

Aptuveni 2% no visiem mājsaimniecībās radītajiem atkritumiem Rīgā ir bioatkritumi, kas tiek savākti dalīti, bet šāda veida atkritumi veido 35% no kopējā sadzīves atkritumu daudzuma.

Citas valstis ir atklājušas, ka maisu nodrošināšana bioatkritumu šķirošanai noved pie vairāk un labāk šķirotiem atkritumiem. RNP norāda, ka atkritumu šķirošana ne tikai palīdz videi, bet arī sniedz iespēju ietaupīt.

Pārstrādes centrā var šķirot stikla, metāla, plastmasas, papīra, tekstila un bioloģiski noārdāmos atkritumus. Mantas bez maisiem jāieliek konteineros, pretējā gadījumā tās tiks uzskatītas par atkritumiem. Projekta mērķis ir rosināt atkritumu šķirošanu Rīgā, nodrošinot daudzdzīvokļu mājām ērti lietojamas metodes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment