Latvijas iedzīvotāji aktīvi izmanto antivīrusu programmas mobilajos telefonos

Kā liecina informācijas un sakaru pakalpojumu sniedzēja “Bite” veiktā aptauja, 39% Latvijas iedzīvotāju izmanto antivīrusu programmas, lai mobilajās ierīcēs pasargātos no kiberriskiem. Tajā pašā laikā 32% izvēlas apmeklēt drošas un pazīstamas vietnes.

Aptuveni 29% aptaujāto atzīmējuši, ka regulāri atjaunina ierīces operētājsistēmu, un 25%, veicot pieprasījumus, apsver, kādus datus uztic mobilajām lietotnēm (piemēram, piekļuvi fotogrāfijām un video, kontaktiem u.c.).

Mazāk nekā 15% aptaujas dalībnieku atzina, ka izmantojuši divpakāpju verifikāciju, savukārt 11% neizmantoja internetbanku un līdzīgas vietnes, kad bija pieslēgti publiskajiem bezvadu interneta (Wi-Fi) tīkliem. Lielākā daļa respondentu (93%) neveic pamata piesardzības pasākumus, lai aizsargātu savus tiešsaistes datus, piemēram, neveic failu lejupielādi no drošām vietnēm, datu dublēšanu vai paroļu maiņu. Tas padara tos neaizsargātus pret kiberuzbrukumiem un datu pārkāpumiem.

Vienlaikus 5% aptaujāto norādīja, ka neveic nekādas profilaktiskas darbības, lai pasargātu sevi no saslimšanas. Šo aptauju oktobrī veica Bite sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat Latvija. Aptaujāti 1008 respondenti no visas Latvijas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment