Briedis smagā cīņā saglabā titulu un iekļūst pusfinālā; Boksa pasaule saka šo (+ cīņas VIDEO)

 

Latvijas bokseris Mairis Briedis svētdien jaunizveidotās Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pārspēja kubieti Maiku Peresu.

CĪņa bija smaga un emocijām bagāta. Tomēr visi trīs tiesneši pēc punktiem uzvaru atdeva Briedim – 116:110, 115:111, 114:112.

Briedis pēc cīņas:

Mani mīļie draugi, cilvēki (skatītāju ovācijas)! Bez jums nebūtu uzvaras. Redzējāt, cik smagi gāja, nesanāca pret kreili, pret šo spēcīgo valsti. Bet Jūsu valsts ir visspēcīgākā, vislabākā! Sākumā nevarēju saņemties, bet mēs to izdarījām! Tas ir jūsu sasniegums! 100% tā ir jūsu uzvara! Bez variantiem!
Pirmo reizi saglabāju titulu, pirmo reizi pārsista acs. Jauna pieredze.

Briedis supersērijas pusfinālā spēkosies ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

Lasi arī: Konspirācijas teorētiķi atklāj, ko Princis Harijs cenšas pateikt ar saviem žestiem, attēlā ar Melāniju Trampu (+foto)

Cīņa uzsākās nedaudz piesardzīgā gultnē, taču pārsvaru centās iegūt Peress, kurš bija aktīvāks un izdarīja vairākas sitienu kombinācijas, tomēr Briedis veiksmīgi aizsargājās. Dueļa sākumā abi bokseri vairāk bija klinšā un izmantoja taktikās viltības, bet trešā raunda sākumā abi saskrējās galvām. Briedim līdz ar to bija pārsista kreisā uzacs, kamēr Peresam par to tiesnesis noņēma vienu punktu. Latvijas bokseris gan uzreiz pēc tam skaisti iesita pretiniekam pa seju.

Pēc šāda saasinājuma abu bokseru cīņa kļuva aktīvāka, Peress gan bija agresīvāks, Briedim vairākkārt esot aizsardzības pozīcijās. Tiesa, piektajā raundā latvietis kļuva aktīvāks un tā otrajā pusē veica vairākus veiksmīgus sitienus, lielākoties no apakšas. Sestais raunds un septītā sākums vairs nebija tik aktīvi, taču septītā raunda otrajā pusē Briedis uzņēma tempu un izdarīja vairākus labus sitienus, pāris reizes atkal trāpot pretiniekam no apakšas.

Astotais raunds jau bija mazāk aktīvs. Briedis vairāk centās boksēties prātīgi un pacietīgi, ieturot nelielu distanci no pretinieka. Tikmēr Peress ik pa laikam izrādīja neapmierinātību ar it kā latvieša neatļautajiem sitieniem, lai gan pats kubietis boksējās diezgan netīri, ik pa laikam veicot sitienus pa pakausi.

Desmitajā raundā par atkārtotiem aizrādījumiem par ne visai tīru boksēšanos arī Briedim atņēma vienu punktu. Tikmēr 11.raundā atkal bokss bija aktīvāks, šoreiz atkal savu pārākumu demonstrējot Briedim, kurš trāpīja pāris labus sitienus. Cīņā tika aizvadīti visi 12 raundi, bet, zinot, ka draud neveiksme pēc punktiem, Peress mēģināja Briedi pārsteigt ar kādu sitienu, bet tā vietā kubietis pats izlaida vairākus sitienus, neuztraucoties par aizsardzību.

Sestdienas vakarā “Arēna Rīga” bija pārpildīta. Lielā pieprasījuma dēļ, organizatori nedēļas laikā divreiz paziņoja par papildu biļešu tirdzniecību.

Lasi arī: Publicējam karti – kur atradīsies jaunie pārvietojamie radari

Pasaules boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām. Tāpat astoņi bokseri spēkojas supervidējā svara kategorijā, un plānots, ka abās kategorijās bokseri sadalīs 50 miljonu dolāru balvu fondu.

Briedis aizstāvēja savu WBC čempiona jostu, kamēr cīņā pret Usiku tiks sadalīta arī ukrainim piederošā WBO josta, bet finālā latvietis var pretendēt uz visiem tituliem.

 

 

Boksa fani visā pasaulē gan par cīņu nav pārāk lielā sajūsmā. Daudzi vietnē Twitter norāda, ka neviens no bokseriem nav bijis lielisks, un kopumā no cīņas esot gaidījuši vairāk.

Daļa boksa fanu uzskata, ka Briedim nākamajā cīņā pret ukraini Usiku neesot cerību:

Lasi arī: Sieva pieķer vīra mīļāko, kuru kailu arī piekauj – tas viss tiek fiksēts video

https://twitter.com/MarkdeMori/status/914255764411310081

Daži pat raksta, ka Usiks var justies ļoti laimīgs par savu nākamo pretinieku, jo Briedis esot izskatījies ļoti vājš:

Mums atliek cerēt, ka Briedis nākamajā cīņā pārmācīs šos fanus un boksa zinātājus ar pārliecinošu uzvaru!

Šķir otru lapu, lai noskatītos pilnu cīņas VIDEO

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uga</cite>

    Tas ir skaidrs ka cempis var atlauties netiraaku speeli kapec neizmantot. Katrs boksee kaa pretinieks atlauj. Katra cinja ir pilnigi savadaka. Nu kacaks izradijas pa vaaju.. Mulkigi apgalvot ka dortikos vai usiks ir stipraks jo abi savus pretiniekus uzveica ar Nokautu vai tko. Ir laiks noskanoties jaunaam medibaam virsotneem peec visaam pasaules jostaam. Tagad nav jabaidas kko pazaudet jo katrs solis buus jaunas virsotnes kas prrtiniekiem dos lidzigu psihologisko nosksnojumu tacu Briedim vairak gribas..

  • <cite class="fn">Uga</cite>

    Starp citu par speles elementu kalpo noteikti daudz sikumu kas tiesi nav saistiti ar boksu ja situacija atlauj tad lieliski izmantot visdazadakos lidzeklus uzvarai. Nu klincs ir normala boksa sastavdala jebkuraa cinjaa. Tiesnesi punktu lidzsvaram nonema. Bet patikami ka Mairis nelauj sevi apbizot un atbild ar tadam pasam preteklibam jeb speles elemntu kaa ar galvu iebraukt sejaa. Tas viss tiek darits tiisaam tapec respekt. Pa lielam uzplesta acs cinjas sakumaa bokserim cinjas gaitaa var maksaat stipri vairaak kaa par vienu punktu tapeec uzskatu Mairis pat pareizi dariija ka izmantoja cinjas elemntus.

Leave a Comment