Baudi vakaru bez vainas apziņas! 10 veidi, kā alus uzlabo veselību

10. Ilgāka dzīve.

Atklāts, ka kopumā alus dzērājs, kurš lieto šo dzērienu mērenos (!) daudzumos, vidēji dzīvo ilgāk. Viens vai divi aliņi dienā samazina sirds slimību, trieku un diabēta risku, tā ļaujot daudziem cilvēkiem vadīt garāku mūžu.

9. Zemāks asinsspiediens.

Kādā Hārvardas pētījumā atklāts, ka sievietēm, kuras mērenos daudzumos dzer alu, ir mazāks risks iedzīvoties augstā asinsspiedienā, nekā tām, kuras lieto vīnu – kaut arī vīns ir pierādīts līdzeklis sirds veselības uzturēšanā.

8. Mazāks diabēta risks.

Kad 38 000 vīriešu, kuri reti lietoja alkoholu, palielināja uzņemtā alus daudzumu, atklājās, ka 2. tipa diabēta risks viņiem samazinās par 25%, jo alkohols veicina insulīna veidošanos. Bet atkal – viss ar mēru! Dzerot pārāk daudz, šis efekts zūd.

7. Mazāks sirdstriekas risks.

Alus neļauj veidoties asins sabiezējumiem, kas nosprosto artērijas, tā traucējot asinsriti.

6. Vairāk uzņemtu vitamīnu.

Atklājies, ka alu dzerošajiem ļaudīm asinis ir lielāks vitamīna B6 saturs, salīdzinot ar nedzērājiem. Tāpat zināms, ka alus satur vitamīnu B12, folijskābi, pantotēnskābi un riboflavīnu, kā arī ir bagāts ar silīciju – uzturvielu, kas palīdz stiprināt kaulus.

5. Mazāks vēža risks.

Alus satur daudz antioksidantu, kas aizsargā šūnas un pasargā no vēža.

4. Labāka smadzeņu veselība.

Vairākos pētījumos pierādījies, ka glāze alus dienā var palīdzēt izvairīties no Alcheimera un citām smadzeņu slimībām. Īpaši labi tas ir vecāka gadu gājuma cilvēkiem, kuri ar alus palīdzību var saglabāt smadzeņu veselību!

3. Veselākas nieres.

Kādā Somijā veiktā pētījumā atklāts, ka glāze alus dienā ievērojami samazina nierakmeņu veidošanās iespēju. Tas varētu būt tādēļ, ka alus augstais ūdens daudzums izskalo nieres, kā arī šis dzēriens mazina kalcija izskalošanos no kauliem (šis kalcijs mēdz radīt nierakmeņus).

2. Stiprāka sirds.

Vairāku pētījumu rezultātu datu apkopojumi pierāda, ka pinte (mazliet vairāk kā 0.5 l) alus dienā samazina sirds slimību risku gandrīz par 31%. Šajos pētījumos piedalījušies ap 200 000 cilvēku. Tomēr, līdz ko cilvēki sāk dzert vairāk, sirds slimību risks atkal palielinās.

1. Stiprāki kauli.

Alū ir daudz silīcija, kas ir tieši saistīts ar kaulu veselību. Atklājies, ka vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuri dienā izdzer glāzi alus, ir lielāks kaulu blīvums nekā nedzērājiem! Savukārt daudzuma palielināšana veicina kaulu vājumu.

Avots: mobilelikez.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment