Būriņu meža noziegums – sievasmāte pasūtīja znota slepkavību

Par baisu notikumu raksta Latvijas lielākais dienas laikraksts Latvijas avīze un viņu portāls la.lv – viņi apraksta notikumus no 2017. gada slepkavības, kurus tagad skata tiesā.

Tas, ka sievasmāte tiešām pasūtījusi un znots pastrādājis slepkavību, vēl jāapstiprina tiesai, bet policijai un prokuratūrai šaubu nav. 2017. gada 2. oktobrī Jelgavā ap pieciem vakarā tai laikā 69 gadus vecā pensionāre Skaidrīte pierunājusi savas vecākās meitas Evas dzīvesbiedru 44 gadus veco Konstantīnu fiziski izrēķināties ar jaunākās meitas Marinas civilvīru Maksimu. Skaidrītes motīvs bijis naids pret Maksimu, kurš fiziski un emocionāli ietekmējis viņas meitu, draudējis nogalināt gan meitu, gan viņu.

Skaidrīte aizbraukusi pie Konstantīna ar savu automobili “Volksvagen Passat” un pastāstījusi, kad no Rīgas ar vilcienu atgriezīsies Maksims un kur ies. Tālākie notikumi risinājušies aptuveni kvadrātkilometra rajonā Jelgavas nomalē pie Būriņu meža. Man nav zināms precīzi, cik veikli policija tika uz pēdām noziedzniekiem un pierādījumiem, taču neoficiāla informācija liecina, ka Skaidrītes automobiļa pasažiera pusē atrastas cilvēka asinis.

Tāpat tai vakarā notikuma vietā pilsētas videokameras nofilmējušas Skaidrīti un Konstantīnu braucam un ejam, kā arī mobilo sakaru operatori fiksējuši viņu abu sazvanīšanos ap notikuma vietu, tostarp, arī ar meitu Marinu, kura bija izgājusi no mājas un kura savukārt sazvanījusies ar Maksimu.

Pēc slepkavības aizturēja visus trīs. Marinu vēlāk atbrīvoja, un viņai tagad ir liecinieces statuss, Skaidrīte kādu laiku dabūja pasēdēt cietumā, tagad ir brīvībā un tiek apsūdzēta par uzkūdīšanu uz slepkavību un tās veicināšanu, bet Konstantīns atrodas apcietinājumā. Vīrieša pastāvīgie lūgumi viņu atbrīvot no pirmstiesas apcietinājuma, zvērests tiesu neiegāzt un pat draudi pieprasīt 50 000 eiro par nepamatotu turēšanu cietumā un uzzināt par prokuroru privātas lietas nav uzklausīti, iespējams, arī tāpēc, ka ir Krievijas pilsonis – diez vai kaimiņvalsts viņu pēc tam izdotu Latvijai, ja Konstantīns vienā jaukā dienā atrastos Krievijā (uz to norāda arī prokurors).

Ne Skaidrīte, ne Konstantīns savu vainu neatzīst. Viņu versija: Maksims bijis slikts cilvēks un viņam bijis ļoti daudz ienaidnieku, kas vēlējušies viņa nāvi.

Kategoriski noliedz vainu un aizstāvas

Tiesvedība Zemgales rajona tiesā sākās pagājušā gada vasarā, un joprojām notiek liecinieku nopratināšana. Konstantīns ir atteicies no advokātiem, jo tie esot, viņaprāt, iebaidīti, un savu aizstāvību veic pats, tiesas sēdē cītīgi gatavojot lieciniekiem daudz jautājumu. Daļa no tiem gan neattiecas uz lietu, par ko regulāri izpelnās tiesneses Lauras Frances kritiku un jautājumu noraidīšanu. Izskatās, ka apsūdzētais tiesneses acīs vēlas lietu padarīt pēc iespējas neskaidrāku.

Konstantīns ir runīgs arī tiesas pārtraukumos. Stāsta, ka pagājušā gadsimta 90. gados tiesāts un sodīts par bandītismu, bet tagad esot labojies, dzīvojot normālu dzīvi un vēloties veidot ģimeni ar mīļoto sievieti. Apsūdzētais atstāj interesanta cilvēka iespaidu, piemēram, rāda sažuvušu apelsīnu, ko viņš tur pie sevis cietuma kamerā, ņem līdzi arī uz tiesu un sola ar to visus uzcienāt, kad tikšot atbrīvots no apcietinājuma. Bet šo rindu autoram sola nopirkt jaunu motociklu, jo esot pietiekami turīgs.

Savukārt Skaidrītei tiesā jautājumu nav, un arī viņas advokāts Juris Jurkjāns nav īpaši runīgs.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment