Cik bieži dienas laikā vajadzētu doties uz tualeti: noskaidro, vai ar tavu veselību viss ir kārtībā!

Kāds tad ir normāls urinēšanas biežums?

Kā jau daudz lietu dzīvē, cilvēki ir atšķirīgi – tas pats arī ir attiecināms uz urinēšanas biežumu. Lielākajai daļai cilvēku atvieglošanās skaitlis ir aptuveni 6-7 reizes 24 stundu periodā, tomēr, ja cilvēks ir veselīgs un jūtas labi, normāli var būt arī 4-10 reizes dienā.

Šis skaitlis, protams, ir atkarīgs no tā, cik daudz un kāda veida šķidrumu tu esi uzņēmis dienas laikā. Piemēram, ja tu uzņem medikamentus asinsspiediena samazināšanai, vajadzības biežums var paaugstināties. Tāpat biežumu var ietekmēt tavs vecums un tas, cik veselīgs ir tavs dzīvesveids.

Tomēr, ja jūti, ka urinēšanas biežums rada diskomfortu, tad nepieciešams apmeklēt ārstu. Viņiem būs nepieciešamas atbildes uz aptuveni šādiem jautājumiem:

Lasi vēl: Vai urinēšana sēdus var uzlabot intīmās dzīves kvalitāti? Jāizlasa ikvienam vīrietim!

Cik bieži apmeklē tualeti, lai iztukšotu urīnpūsli?

Cik bieži ir novērojama urīna noplūde – un kādās situācijās tā notiek?

Kādus medikamentus tu lieto?

Ko dienas laikā tu parasti ēd un dzer?

Vai atbrīvošanās no urīna izraisa diskomfortu?

Cik bieži tu celies nakts laikā, lai atbrīvotos no urīna?

Vai kādreiz slapini gultā?

Pirms apmeklē ārstu, būtu vērtīgi pasekot līdzi sava urīnpūšļa darbībai 3 dienu periodā, lai varētu ārstam sniegt skaidras atbildes.

Atceries, ka, ja dienas laikā izdzer nepieciešamos 2 litrus ūdens, tad ar 6-7 reizēm dienas laikā vajadzētu būt gana. Ja urinēšana ir daudz retāka, tad noteikti jāpalielina izdzertā ūdens daudzums (kas noteikti ir mazāks par ieteicamo). Un, ja saskati problēmu, konsultējies ar speciālistu!

Avots: bladderandbowelfoundation.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment