Cik lielu summu skaidrā naudā varat ieskaitīt savā kontā? Latvijas banka sniedz informāciju cik tas ir būtiski, lai šo summu nepārsniegtu

Valsts ieņēmumu dienesta Sabiedrisko attiecību daļas oficiālais paziņojums liecina, ka normatīvie pasākumi neierobežo skaidras naudas iemaksu vai izņemšanu no privātpersonas bankas konta.

 

Skaidras naudas iemaksa vai izņemšana no bankas konta netiek uzskatīta par skaidras naudas darījumu, tāpēc to nav nepieciešams deklarēt.

 

Šāda situācija atšķiras tad, ja naudu ieskaita radinieks, draugs vai paziņa.

 

Ja privātpersona, kas veic naudas pārskaitījumu, ir saistīta ar naudas saņēmēju laulības vai ģimenes saitēs, kā noteikts Civillikumā (ieskaitot, bet ne tikai vecākus, vecvecākus, bērnus, mazbērnus, brāļus un māsas, onkuļus, tantēs un brāļameitas/brāļadēlus), un naudas pārskaitījums tiek veikts tajā pašā mājsaimniecībā, lai atbalstītu minēto mājsaimniecību (piemēram, vecāki pārskaita naudu saviem bērniem, vecvecākiem vai vecākiem), finansiāls ieguvums netiek gūts.

Tādējādi minētā summa, kas tiek saņemta, ir atbrīvota no iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tas nozīmē, ka mēs varam secināt, ka naudu no saviem tuvākajiem, ar kuriem dzīvojam kopā un ar kuriem esam radniecībā vai laulībā, varam pārskaitīt bez bažām un bez ierobežojumiem attiecībā uz nodokļiem vai citiem juridiskiem ierobežojumiem. Tomēr, ja runa ir par dzīvesbiedru vai citu personu, ar kuru nav noslēgta laulība vai citi saistības, tad var tikt piemēroti nodokļu vai citi ierobežojumi.

Vispārēji, ja no personas, ar kuru nav saistību ne laulībā, ne arī radniecībā līdz trešajai pakāpei, tiek saņemti dāvinājumi, tie parasti netiek apliekami ar nodokli līdz 1425 eiro apmērā gadā, kā noteikts saskaņā ar Civillikumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment