Cilvēki meiteni sauc par “dalmācieti’’ un “spoku seju”. KĀPĒC un kā viņa uz to reaģēja?

Tifānijai ir reta ādas slimība, kuru sauc par vitiligo. Skolas laikā meitenei klājās ļoti grūti, jo daudzi skolas biedri viņu sauca par govi, dalmācieti, spoku seju un apdegumu upuri. Puiši no klases bieži centās atgādināt, ka viņi nekad, nekādā gadījumā nevestu Tifāniju uz radiņu, jo viņa izskatās pēc govs.

Protams, ka meitenes pašapziņa saruka līdz tādam līmenim, ka pat karstās vasaras dienās vilka garās bikses un topiņus ar garām piedurknēm. Arī došanās uz pludmali vai baseinu bija neiedomājama.

Tifānijas dzīve drīz mainījās, kad viņa satika vēl vienu vitiligo kondīcijas upuri, atbalsta grupā. Tas viņai ļoti palīdzēja, jo viņa sāka nēsāt savus plankumus ar lepnumu, ne kaunu. Tagad 24 gadus vecajai sievietei uz rokas ir uztaisīts tetovējums “It’s called Vitiligo.” jeb “To sauc par Vitiligo”, lai ātri cilvēkiem varētu norādīt uz to, kāda ir viņas kondīcija un, kādēļ viņa izskatās tā, kā viņa izskatās.

“Es gribēju, lai cilvēki labāk iemācās to, kas tas ir, nevis kļūst aizspriedumaini un rupji par to, ko viņi pat nesaprot un nezina, kas tas ir,” stāsta Tifānija. “Es gribēju viņiem dot vēl vienu iemeslu, lai varētu uz mani blenzt.”

Tagad cilvēki viņai izsaka komplimentus par tetovējumu, pienāk klāt un uzdod jautājumus par šo neparasto kondīciju. Tā rezultātā Tifānija ir izstāstījusi savu stāstu un cilvēks ir kļuvis zinošāks un saprotošāks.

vitiligo3

“Man bija patiesi smaga bērnība, kad sākumā plankumi bija uz rokām un kājām, bet vēlāk tie izpletās pa seju. Tas notika skolas laikā, kad es vēl nelietoju kosmētiku un cilvēki bija ļoti  nežēlīgi. Tagad es ar lepnumu nesu savu augumu un ādas kondīciju, ļaujot cilvēkiem uz to skatīties, bet arī izglītojot viņus,” ar lepnumu stāsta Tifānija.

vitiligo4

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">.</cite>

    Kāda kondīcija? “Condition” te domāts kā slimība.

    • <cite class="fn">Santa</cite>

      Patiesībā šajā gadījumā “condition” ir domāts kā stāvoklis un tiek izmantota pāranglislotā vārda “kondīcija” lietojums. Vārdam “condition” ir vairkas nozīmes,taču ne viena no tām nenozīmē vārdu slimība.

  • <cite class="fn">S</cite>

    Man tuvā radu lokā arī ir sieviete, kurai rokas izskatās kā šai meitenei kājas- nezinu gan vai slimība tā pati vai cita. Katrā ziņā, izaugot no pusaudžu vecuma neredzu iemeslu, lai pieauguši cilvēki blenztu virsū.

Leave a Comment