CSDD pārstāvji atgādina, ka no 1.aprīļa šie transportlīdzekļi nedrīkstēs pārvietoties pa Latvijas ceļiem!

CSDD atgādina: Sākot ar 2024. gada 1. aprīli, būs aizliegts piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteņiem, kas nav reģistrēti.

 

CSDD reģistrēšanai ir atļauts:

1. Elektroskrejriteņus, kuru maksimālais ātrums nepārsniedz 25 km/h;

2. Elektromotorus ar kopējo jaudu, kas nepārsniedz 1000 W;

3. Sēdvietas (ja tādas ir), kuru augstums ir mazāks par 540 mm.

Jaunie noteikumi attiecas arī uz:

 

Pašizgatavotiem vai pārbūvētiem elektroskrejriteņiem būs nepieļaujams piedalīties ceļu satiksmē. Iepriekšēji reģistrētiem elektroskrejriteņiem būs nepieciešams pārreģistrēt un saņemt jaunu uzlīmi.

 

Tas nebūt nav viss…

 

1. pants tiek papildināts ar jaunu definīciju: Elektroskrejritenis ir transportlīdzeklis, kas aprīkots ar elektromotoru un paredzēts vienai personai. Tas atbilst noteiktajiem kritērijiem:

 

Maksimālais ātrums, ko konstrukcijā paredzēts sasniegt, nepārsniedz 25 kilometrus stundā, un tai nav pedāļu. Elektroskrejriteņi ir aprīkoti ar stūri vai roku atbalstu, kas mehāniski savienots ar kāju atbalsta virsmu.

Satiksmes ministrija skaidro, ka elektroskrejriteņu vadītājiem ir atļauta pārvietošanās pa ietvēm, veloceliņiem, brauktuvi un sabiedriskā transporta joslu, ja tāda ir paredzēta riteņbraucējiem. Tomēr jāievēro ceļu satiksmes noteikumi un jānodrošina drošība gan pašiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Katram pārvietošanās veidam ir savi noteikumi. Ja esat uz ietves, jāievēro gājēju tiesības un jāpielāgojas viņu ātrumam. Braucot pa brauktuvi, ir atļauts braukt tikai tad, ja braukšanas ātrums nepārsniedz 50 km/h, un jāturpina braukt maksimāli tuvu ceļa labajai malai.

Lasi vēl: Lieli jaunumi savulaik tik slavenās dziedātājas Martas Ritovas dzīvē

Jābūt piesardzīgam un jārēķinās ar citiem ceļu satiksmes dalībniekiem!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment