CSDD pārstāvji atgādina, ka no 1.aprīļa šie transportlīdzekļi nedrīkstēs pārvietoties pa Latvijas ceļiem!

Autovadītājiem 2024. gadā ir nākušas izmaiņas. CSDD pārstāvji nesen atgādināja, ka šie transporta vadītāji nedrīkstēs atrasties uz koplietošanas ceļiem jau sākot ar 1. aprīli.

 

Sākumā noskaidrosim, cik daudz Latvijā ir autovadītāju.

 

Autovadītāju skaits:

 

Latvijā ir diezgan liels autovadītāju skaits.  2022. gada nogalē bija reģistrētas aptuveni 870 000 automašīnas un 820 000 vadītāju apliecības. Tas nozīmē, ka gandrīz katram otrajam iedzīvotājam ir vadītāja apliecība.

 

 

Lai iegūtu autovadītāja apliecību Latvijā, nepieciešams nokārtot teorētisko un praktisko eksāmenu Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Lai pieteiktos eksāmeniem, ir jāiegūst braukšanas mācību atļauja un jāapmeklē autoskola.

Teorētiskais eksāmens novērtē ceļu satiksmes noteikumu zināšanas, automašīnas uzbūves un vadīšanas zināšanas. Eksāmenā ir  30 jautājumi, no kuriem jāatbild pareizi vismaz uz 24.

 

Praktiskajā eksāmenā tiek vērtētas automašīnas vadīšanas prasmes, lai nodrošinātu drošu braukšanu saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem. Šis eksāmens notiek CSDD laukumā un ietver dažādus uzdevumus, piemēram, taisnu ceļu braukšanu, apgriešanos, stāvēšanu un atpakaļbraukšanu.

 

2024. gadā CSDD ir veikušas vairākas izmaiņas. Kādas ir šīs izmaiņas?

 

Elektroniskās caurlaides: Sākot ar 2024. gada 1. janvāri, ceļu satiksmes caurlaides tiek izsniegtas tikai elektroniski, izmantojot platformu “e-CSDD”.

Izmaiņas autovadītājiem: Sākot ar 2024. gada 1. oktobri, ziemas periodā (no 1. decembra līdz 1. martam) ar vissezonas riepām, kas atbilst tikai M+S marķējumam, braukšana vairs nebūs atļauta.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ziemas periodā automašīnām, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, jābūt aprīkotām ar ziemas riepām, kas ir apzīmētas ar “kalnu un sniegpārsliņu” simbolu.

Lasi vēl: Lieli jaunumi savulaik tik slavenās dziedātājas Martas Ritovas dzīvē

Sākoties ar 1. aprīli, stāsies spēkā pavisam jauns noteikums, ko visiem ceļu satiksmes dalībniekiem būs jāievēro. Nepildot šo noteikumu, likumsargi var piemērot bargus sodus.Kāds būs šis jaunais likums, kas stāsies spēkā no 1. aprīļa?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment