Divi svarīgākie vārdi darba intervijā

“Kas Jūsu karjerā ir bijis lielākais sasniegums līdz šim un kāpēc?”

Tas var izklausīties kā tāds pats jautājums, kuru uzdod gandrīz jebkurā darba intervijā, bet šoreiz ir jāieklausās vērīgāk. Kandidāta sasniegumi jau ir redzami viņa CV un pieteikuma vēstulē. Pašā atbildē svarīgi ir saklausīt, cik bieži viņš lieto “es” un “mēs”. Tas ko darba devējs grib dzirdēt, ir vārds “mēs”. Tas nozīmē, ka kandidāts ir komandas spēlētājs un, ka sasniegumus nepiesavinās tikai sev. Tā ir potenciālā līdera pazīme.

“Kas ir bijusi Jūsu lielākā neveiksme un kāpēc? ”

Princips šim jautājumam ir tāds pats. Un lielākoties, kandidātam jau būs sagatavota atbilde uz šāda tipa jautājumu. Ja cilvēks stāsta par kādu neveiksmi iepriekšējā darba vietā un noveļ visu vainu uz citiem vai kādiem mistiskiem apstākļiem, tad tā ir sarkanā gaisam sadarbībai ar šādu cilvēku. Protams, ir apstākļi, kurus cilvēks nevar ietekmēt, bet jāmēģina saprast, vai šis cilvēks uzņemas vainu par savām kļūdām.

“Kas kompānijai būtu jāuzlabo savā darbībā? Ko Jūs ieteiktu mainīt?”

Maza daļa cilvēku gaida šo jautājumu intervijās, tāpēc ir izdevība pavērot, kā kandidāts uzvedas situācijā, kuru viņš nav gaidījis un kā viņš atbildēs. Kāds ir kandidāta domu gājien. Atbildei nevajadzētu būt ģeniālai, bet tas parāda, cik daudz viņš ir interesējies par kompāniju un, vai padomājis par kompānijas darbībām. Vissliktākā atbilde uz šo jautājumu ir “Neko nemainiet! Viss ir lieliski!”. Vai nu cilvēks nepārzina kompānijas darbību vai vienkārši baidās izteikt savu viedokli. Tas norāda uz to, ka viņš ļoti iespējams neradīs nekādu labvēlīgu pienesumu kompānijai.

Avots: fortune.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment