Mūžu dzīvo, mūžu mācies.
Vakar bija draugs ciemos, parādīja mazu viltību kā pareizi vārīt olas. Es sāku olas likt katliņā, pēc tam piepildīju tās ar aukstu ūdeni, pievienoju sāli un noliku uz plīts. Pēkšņi draugs sāka teikt, ka es nepareizi vāru olas…
Nu labi, es nodomāju, iemāci man vārīt olas pareizi, citādi es neprotu savos 32 gados. “Tad viņš izlaboja pats sevi un teica, ka runa nav par to, kas ir pareizi un nepareizi. It kā esot viltīga vārīšanas metode, ko izmanto kafejnīcās. Olas tīrās vispār bez problēmām ar vienu rokas kustību.
Īsāk sakot, nekas nav saprotams, bet ļoti interesanti.
Tātad, metode ir šāda. Izmantojot naža galu, katrā olā, olas asajā pusē izdarām nelielus caurumiņus.
Un olas jāiemet sālītā verdošā ūdenī uz 13 minūtēm. Kad pievienotas olas, samaziniet uguni līdz minimumam, lai būtu minimāla vārīšanās.
Lasi vēl: “Ātri – kamēr vēl ir palicis pāri kāds gabaliņš!”: Rīvēts pīrāgs ar aprikozēm un noslēpumu (+recepte)
Minimālās vārīšanās dēļ dzeltenums nekļūst tumšs (parasti tas kļūst tumšāks, ja olas vāra ilgi), un ļoti karsta ūdens dēļ olas bedre uzreiz tiek aizsērējusi no iekšpuses.
Šis izskatās šādi. Nav ļoti skaista.
Lasi vēl: Zaļais pūķis sagatavojis pārsteigumu: nosauktas zvaigžņu zīmes, kas aprīļa beigās būs naudas plūsmā
Pēc 13 minūtēm veicam ierastās procedūras – notecinām ūdeni un piepildām ar aukstu ūdeni.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…