Eiropas Kardiologu biedrība Tallinā rīko progresīvu digitālo samitu

Straujā digitālo tehnoloģiju attīstība un tās ietekme uz sirds slimību ir temats aizraujošam jaunam kongresam, kuru organizē Eiropas Kardiologu biedrība (ESC). ESC ir pasaulē lielākā sirds un asinsvadu sistēmas speciālistu zinātniskā biedrība, apvienojot vairāk nekā 100 tūkstošus biedru no 57 nacionālajām kardiologu biedrībām.

Tallinā, Igaunijā, 2019. gada 5. -6. oktobrī notiks ESC Digitālais samits. Augsti godājamais Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass teiks atklāšanas runu radošajā kvartālā “KultuuriKatel”.

Samitā notiks TED veida sarunas, Apvienoto Nāciju Organizācijas stila paneļdiskusijas un tehnoloģiju darbnīcas. Izstāžu zonā būs apskatāmi progresīvi jaunievedumi.

“Tehnoloģiju jaunievedumu izstrādātāji, sākot ar maziem jaunuzņēmumiem līdz milzu kompānijām ar senu vēsturi, cenšas izstrādāt nākamo lielo atklājumu sirds un asinsvadu sistēmas medicīnā. Šis samits ir paredzēts viņiem,” sacīja Londonas Imperiālās koledžas kardioloģijas profesors un ESC Digitālās veselības komitejas priekšsēdētājs Dr.Martins Kovijs. “Šī ir vieta ideju apmaiņai, vērtīgas atgriezeniskās saites saņemšanai no kardioloģijas vadošajiem speciālistiem, un būtisku kontaktu izveidei.”

Pasaules veselības organizācijas dati liecina, ka sirds un asinsvadu slimības joprojām ir biežākais nāves cēlonis. Jaunu tehnoloģiju, tostarp valkājamo, bezvadu mobilo ierīču, mākslīgā intelekta un lielo datu (big data) rašanās jau pārveido medicīnu, kā arī ārstu un pacientu attiecības.

“Šī tehnoloģija atbalsta arvien efektīvāku ārstēšanu,” teica profesors Kovijs. “Pārmaiņas ļauj vieglāk dalīties ar pacientiem un citiem veselības aprūpes speciālistiem informācijā un klīnisko lēmumu pieņemšanā.”

“Nākamajos desmit gados veselības aprūpes sniegšanā un slimību novēršanā notiks līdz šim nepieredzēta attīstība, izmantojot sarežģītas tehnoloģijas,” viņš sacīja. “Mums visiem ir labāk jāsagatavojas.”

Noslēgums

Par 2019.gada ESC Digitālo samitu 
Eiropas Kardiologu biedrība (ESC) 2019 gada 5. un 6. oktobrī Tallinā, Igaunijā, organizē pirmo ESC Digitālo samitu. Pasākumā pulcēsies kardiologi, digitālās veselības celmlauži, politikas veidotāji un rūpniecības pārstāvji. Plašāku zinātnisko programmu meklēt šeit.

Par Eiropas Kardiologu biedrību
Eiropas Kardiologu biedrība apvieno veselības aprūpes speciālistus no vairāk nekā 150 valstīm, lai strādātu sirds un asinsvadu medicīnas veicināšanā un palīdzētu cilvēkiem dzīvot garāku, veselīgāku mūžu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment