Nākamā nedēļa Zemkopības ministrijā

Trešdien, 24. jūlijā, zemkopības ministrijas eksperti tiksies ar sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) rīkotās nometnes “Skolēna izziņas aktivitātes un radošuma veicināšana mācību procesā par mežu” skolotājiem. LVM gadskārtēji organizē tālākizglītības kursus un īpašu vasaras nometni aktīvākajiem skolotājiem, kurus saista meža integrācija mācību procesā.

Profesionālās pilnveides kursi ir saskaņoti ar LR Izglītības un zinātnes ministriju un tiek veidoti sadarbībā ar Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta Tālākizglītības centru. Kursu norisi finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds projektā “Nemēslo mežā!”.

Tikšanās norisināsies ZM telpās, Rīgā, Republikas laukumā 2.

Trešdien, 24. jūlijā, Zemkopības ministrijas (ZM) eksperti piedalīsies Latvijas Šķirnes dzīvnieku audzētāju savienības organizētajā pasākumā “Ģenētisko resursu (Latvijas brūnā, LB) govju tipiskuma demonstrējumi”, kas norisinās projektā “Dzīvnieku darbaspēju un ģenētiskās kvalitātes popularizēšanas pasākumi 2019. gadā”. Pasākuma laikā tiks apmeklēta Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mācību un pētījumu saimniecība (LLU MPS) “Vecauce”, kur mīt LB šķirnes ģenētisko resursu dzīvnieki – 38 slaucamas govis un 37 teles. LB govju šķirne ir Latvijas nacionālā bagātība, kura 2022. gadā svinēs pastāvēšanas 100. gadskārtu.

Demonstrējumi notiks LLU MPS “Vecauce”, Akadēmijas ielā 11a, Vecaucē, Vecauces pagastā, Auces novadā, pulksten 10.00.

No trešdienas līdz piektdienai, no 24. līdz 26. jūlijam, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un ZM speciālisti tiksies ar Horvātijas lauksaimniecības ministra padomnieku Nikšu Tkalecu (Nikša Tkalec), kurš viesosies Latvijā. Vizītes gaitā plānots apmeklēt LVM kokaudzētavu “Mazsili”, bioloģiskā piena pārstrādes ražotni uzņēmumā “Tukuma piens”, apmeklēt kooperatīvās sabiedrības “Zelta ābele” augļkopības saimniecību “Eglāji”, kā arī SIA “Getliņi EKO”. Plānotas arī diskusijas ar lauksaimniekiem un NVO pārstāvjiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment