Modernās mākslas gadatirgus Jūrmala Art Fair 2019 notiks 22. jūlijā viesnīcā “Light House Hotel Jurmala”

Jau trešo gadu pēc kārtas Jūrmalā notiek Jūrmala Art Fair – starptautiskais laikmetīgās mākslas gadatirgus, kura plašā programma, pasaules mēroga mākslinieki, mūsdienu mākslas speciālistu lekcijas, meistarklases un performances neatstās vienaldzīgu nevienu. Kā informē gadatirgus producente Viktorija Zaiceva, pasākums norisināsies 22. jūlijā viesnīcā “Light House Hotel Jurmala”,

Šogad Jūrmala Art Fair 2019 tēma būs modernā fashion street fotogrāfija, kas ir maz popularizēta Latvijā. Izstāde iepazīstinās ar šo mākslas virzienu no mākslinieciskās puses ar saukli “Fashion is not just expression”.

Izstādē varēs apskatīt itāļu fotogrāfu Imada Skhairi un Džūlijas Mantovani darbus. Abi fotogrāfi ir atzīti meistari augstās modes pasaulē.

Džūlija Mantovani ir žurnāla Basicly un Fashion Photographer dibinātāja, ir fotografējusi daudzus slavenus modeļus, tostarp, Bellu Džidžiju Hadidu.

Imads Skhairi PH ir Milānas street fashion fotogrāfs, pēc izcelsmes marokānis, bet dzimis Itālijā. Viņa individuālā pieeja pat savam apģērbam ir padarījusi viņu atpazīstamu Milānas un Veronas ielās. Visu savu jaunību Imads strādāja par frizieri, taču doma papildināt salona reklāmas saturu ar paša fotografētajiem klientiem izvirzīja talantīgo puisi Augstās modes pasaulē. Šodien to zīmolu sarakstā, ar kuriem strādā Imads, ir gan Calzedonia, Tezenis, Intimissimi, gan Ņujorkas žurnāls FASHIONWEEKONLINE, kā arī tādas personības kā Džordžio Armani.

Uzaicinātie viesi Jurmala Art Fair ietvaros sniegs lekciju, kurā skars šādas tēmas:

augstās modes pasaule, no objektīva otrās puses skatoties

cik svarīga šodien ir ielu fotogrāfija augstās modes pasaulē

ielu autorfotogrāfijas vēsture

galvenais aspekts ielu fotogrāfijā

ielu fotogrāfa tehniskais aprīkojums

Šogad programmā piedalīsies viena no Latvijas ietekmīgākajiem modes blogeriem un Honeymoon High radošās aģentūras vadītāja – Agnija Grigule. Agnija atbalstīs projektu ar savu līdzdalību un uzstāsies kā DJ Jurmala art Fair 2019.

Jurmala Art Fair 2019 notiks 22. jūlijā Light House Jurmal Boutique Hotel & Restaurant (Gulbenes iela 1A, Dzintari, Jūrmala).

Jurmala Art Fair 2019 programma:

18.30 – 19.30 – Imada Skhairi PH lekcija “Street Fashion fotogrāfija no mākslas viedokļa” (ieeja – bez maksas)

19.30 – 20.30 – VIP vernisāža (ieeja ar ielūgumiem)

VIKTORIA ZAICEVA 29882900

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment