Eksperti beidzot izskaidrojuši: kāpēc kaķiem dažreiz nepatīk, ka viņu glauda un ņem rokās?

Foto – Pexels

Piemēram, spēlēties “medībās”, izmantojot veikalos nopērkamās kaķu rotaļlietas – “makšķeres”. Vai, lai uzlabotu kontaktu ar saimnieku, iemācīt dzīvniekam vienkāršas komandas.

Lasi vēl: Kaķa dresūra? Tas ir viegli: 5 kaķu šķirnes, ar kurām to var darīt

“Mans kaķis, piemēram, prot dot ķepu, zina komandu “gulēt” un “nāc pie manis”, kā arī sēž pēc komandas, lai gan ir jauktenis ar Britu šķirnes kaķi. Kaķis ir ārkārtīgi taktisks un iziet uz kontaktu, taču tam ir arī savi trūkumi. Piemēram, viņš var pieprasīt uzmanību, kad jūs guļat, vai nākt klāt naktī. Ar kaķiem viss ir vienkārši – vai nu esat draugi, vai neesat,” – Jekaterina dalījās savā saskarsmes pieredzē par savu kaķi. Eksperte arī pastāstīja, vai patiešām visiem Skotu šķirnes kaķiem būt “aukstam” pret cilvēku, ir tik raksturīgi.

Foto – Pexels

“Jā, šai šķirnei ir vairākas šādas tendences,” – viņa skaidro, turklāt papildina, ka tieši šīs šķirnes kaķiem diemžēl arī ir bieži sastopamas problēmas ar ves***lību. Turklāt dažas no šīm kaitēm dzīvniekam sagādā pamatīgu diskomfortu, kamdēļ arī, iespējams, tieši šīs šķirnes dzīvniekiem vispār nepatīk, ka viņiem pieskaras.

Foto – Pexels

Viņa arī piebilda, ka Britu šķirnes kaķu vidū ir sastopami arī mazāk temperamentīgi dzīvnieki, ne visi ir vienādi.

“Kaķi ir dzīvas būtnes, un to temperamenti ir dažādi,” rezumēja eksperte.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment