Es biju draudzenes tēva bērēs. Esmu satriekta par vairāku ciemiņu uzvedību mielastā un man par viņiem ir kauns! dalās kāda sieviete

Pirms dažām dienām biju bērēs un novēroju to cilvēku uzvedību, kuri bija ieradušies atvadīties no nelaiķa. Kad bēru mielasts bija beidzies, vairāki bēru viesi sāka vākt pāri palikušos ēdienus. Es nesaprotu, vai tiešām cilvēkiem ir tik grūti tikt galā ar naudu un pietiekami ēst, vai vienkārši trūkst elementāras kultūras?

Nesen mūžībā aizgāja manas draudzenes tēvs. Pirms dažām dienām notika atvadu ceremonija. Draudzene sarīkoja bēru mielastu kafejnīcā. Cilvēku, kas ieradās atvadīties no bojāgājušā, nebija daudz, taču kopā ar tuviniekiem pulcējās ap 20 cilvēku.

Viesiem tika sarūpēti dažādi ēdieni, uzkodas, salāti. Vienkārši mans draudzene nezina, kā citādi rīkoties. Viņai vajag, lai viss būtu pēc pilnas programmas, tāpēc galdā bija viss katra gaumei.

Es neiedziļināšos piemiņas svētku detaļās. Ikviens zina, kā tas notiek. Mēs sēdējām, atcerējāmies, runājām un šķīrāmies.

Taču mani un dažus citus visvairāk pārsteidza vairāku klātesošo cilvēku uzvedība. Ne visas draudzenes radinieku darbības bija līdzīgas, taču viņiem visiem bija viens un tas pats mērķis…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment