Šodien mediji paziņojuši, ka no smagas slimības mūžībā devies Latvijā zināms izcils mākslinieks

7. novembra vakarā pēc ilgas un smagas slimības izcilais gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas emeritētais profesors, ilggadējais Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Osvalds Zvejsalnieks (21.03. .1944–07.11.2022) aizgāja mūžībā.

Par to sociālajos tīklos ziņo Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola.

 

Osvalds Zvejsalnieks absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju 1971. gadā un ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1976. Mākslinieks strādājis Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, bijis Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors un profesors Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāle.

Zvejsalnieks ir piedalījies vairāk nekā 60 mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādes, kā arī bieži iesaistījies starptautiskās grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Osvalds Zvejsalnieks ir viena no pazīstamākajām personībām Latgales kultūras un sabiedriskajā dzīvē, piemēram, viņš bija viens no skulptūras “Latgales Māra” atjaunošanas entuziastiem un realizētājiem.

LASI VĒL: Plēpis stāsta par pansionātā dzirdētajām un redzētajām šausmām

2019. gadā saņēmis “Boņuka” balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā.

 

 

Latvijas Mākslas akadēmijas mājaslapā teikts, ka profesors šobrīd ir Latgales radoši pieredzējušākais gleznotājs.

Viņš ir spējis daudz enerģijas veltīt Latgales kultūras un mākslas saglabāšanai. Savā daiļradē profesors ir izteiksmīgs, viņa darbi ir dzīvi apliecinoši un visbiežāk saistīti ar latgali.”

 

 

 

 

 

LASI VĒL: Plēpis stāsta par pansionātā dzirdētajām un redzētajām šausmām

 

 

 

Informācija par izvadīšanu tiks publicēta tuvākajā laikā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment