“Es palielināju kartupeļu ražu 2 reizes” ar vienkāršu mēslojumu, ko sāku pievienot stādīšanas laikā.

Kartupeļu stādīšanas laiks tuvojas. Nolēmu pastāstīt par mēslojumu, ko pievienoju pirms stādīšanas un kas ir palielinājis manu kartupeļu ražu pat 2 reizes. Šī ir metode, kuru esmu personīgi pārbaudījis. Noteikti pamēģiniet šādi mēslot kartupeļus pirms stādīšanas, jūs iegūsiet 100% lielu ražu.

Kad sākt sēt kartupeļus

Kartupeļus stādu pēc tam, kad zeme sasilusi līdz 9-13 grādiem pēc Celsija, vismaz 10-12 cm dziļumā, gaidu, kad pāries arī stipru nakts salnu draudi zem mīnus pieciem grādiem. Tas parasti notiek aprīļa beigās vai maija sākumā.
Es ievēroju šo noteikumu, jo saknes uz kartupeļu bumbuļiem sāk veidoties tikai +8 grādu temperatūrā. Ja augsne ir vēsāka, kartupeļi var vienkārši pūt.

Sagatavošana

Pirms kartupeļu stādīšanas es vienmēr diedzēju stādāmo materiālu un veicu pirmssējas apstrādi. Pasākumu kopums, ieskaitot dīgšanu un dezinfekciju, ļauj stimulēt kultūrā notiekošos bioloģiskos procesus. Tas veicina sakņu agrīnu dīgšanu un asnu parādīšanos.

Starp citu, vernalizētie paraugi uzdīgst 2 nedēļas agrāk nekā parasti. No šādām sēklām iegūtie stādi ir spēcīgi un veselīgi. Bumbuļu apstrāde ļauj aizsargāt tos no slimībām un kaitēkļu uzbrukumiem. Tā rezultātā palielinās produktivitāte.

Arī materiālu ar vājiem dzinumiem vai puves pazīmēm vienmēr noraidu. Nākotnē tie nenesīs labus augļus. Sagatavotais materiāls dīgst 100%.

Lasi vēl: Rādu viltīgu triku, kā ātri un pilnībā atdalīt vistas fileju no apakšstilba kaula: nekādu griezumu (dalos)

Es izmantoju kombinēto kartupeļu diedzēšanas metodi. Tas apvieno sausās un mitrās metodes. Es sāku aktivitātes 1 mēnesi pirms nolaišanās. Izvēlētos augļus izšķiroju, nomazgāju un marinēju mangāna šķīdumā vai Fundazol. Bumbuļus lieku kastēs vai uz grīdas, lai tie sasildās. Pēc nedēļas es iznesu kartupeļus gaismā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment