Pelmeņi ir tautas ēdiens, kas ieguvis vispārēju atzinību. Mūsu valstī nav iespējams atrast cilvēku, kas nezinātu par šo ēdienu. Daudzi ārzemnieki ierodas pie mums, lai nogaršotu īstus pelmeņus.
Tomēr ne daudziem no mums ir laiks, lai pagatavotu šo ēdienu. Tāpēc cilvēki bieži vien iegādājas pelmeņus veikalos, kas atrodas netālu no viņu mājām. Taču – ir vērts atteikties no pelmeņu pirkšanas, jo to sastāvā ir apšaubāmas sastāvdaļas.
Labāk ir mēģināt pagatavot vismaz slinkos pelmeņus, bet saviem spēkiem.
Slinko pelmeņu sastāvdaļas:
Maltā gaļa – 300 g;
Sīpols – 1 gab;
Sāls – ½ tējk;
Milti – 200 ml;
Auksts ūdens – 1 litrs.
Slinko pelmeņu pagatavošana:
Sagriežam sīpolu lielos gabalos, samaļam gaļas mašīnā. Sīpolu putru sajaucam ar malto gaļu. Pieberam maltajai gaļai sāli un samaisām.
Lēzenā šķīvī ieberam miltus. Dziļā bļodā ielejam ūdeni, no gaļas un sīpolu masas izveidojam bumbiņas un liekam ūdenī.
Pēc tam bumbiņas ievietojam miltos, apviļājam tās no visām pusēm.
Katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsējam ūdeni pelmeņu pagatavošanai.
Liekam verdošā ūdenī gaļas bumbiņas un vārām 5 minūtes.
Ieteicams pelmeņus pārliet ar izkausētu sviestu. Pasniedzam šo ēdienu ar dillēm, skābo krējumu vai majonēzi.
Vai tev noderēja šī lieliskā slinko pelmeņu recepte? Pastāsti arī draugiem par šo smeķīgo gardumu, ko var pagatavot pašu spēkiem!