FOTO: Mazi incidenti un ziedu nolikšana pie Uzvara parka pieminekļa

Šodien norit viens no Latvijā vispretrunīgāk vērtētajiem pasākumiem – “Uzvaras dienas” atzīmēšana. 

Jauno agra rīta par pasākumu aktīvi ziņo Latvijas mediji. Interesanti, ka vairāki mediji atzīmē, ka šogad puķes pie Uzvaras parka pieminekļa nolikuši mazāk cilvēku, nekā citus gadus.

Jau pašā rīta agrumā vairāki simti cilvēku devās nolikt ziedus pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa, atzīmējot “Uzvaras dienu”, kuru plaši svin Krievijā, novēroja aģentūra LETA.

Ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās virkne partijas “Saskaņa” Rīgas domes un Saeimas deputātu.

Ziedu nolicēju kolonnas priekšgalā gājis no amata atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks (S) kopā ar divām Otrā pasaules kara veterānēm.

Ziedus nolikt ieradās arī atsevišķu valstu vēstnieki. Amatpersonām ar ziediem sekoja vēl aptuveni 300 cilvēku.

Ceremoniju no malas vērojis arī kāds vīrietis, kuram bija plakāts ar aicinājumu “kaunēties svinēt okupāciju”.

Pamanot vīrieti, vairākas sievietes izrādīja nepatiku pret plakāta saturu un prasīja to aizvākt. Pasākuma organizatori un pašvaldības policijas pārstāvji ceremonijas beigās lūdza vīrieti pamest parka teritoriju.

Atstāt parka teritoriju lūgts arī kādam citam vīrietim, kurš uz parku bija ieradies ar plakātu, kurā uzsvērta nepieciešamība Latvijā zināt valsts valodu.

Lasi arī: Līdz 16. maijam 18 gadīgi jaunieši var pieteikties bezmaksas ceļojumiem pa Eiropu

Abi vīrieši pašvaldības policijas un pasākuma organizatoru pavadībā tika pavadīti no parka teritorijas, ļaujot viņiem ar plakātiem stāvēt ārpus pasākuma vietas.

Šķir otru lapu, lai redzētu FOTO no pasākuma, kā arī TV3 video

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment