PDF aicina uz vides debatēm; ar EP deputātu kandidātiem diskutēs par Latvijas zaļo politiku ES

Eiropas Savienības (ES) nākamā daudzgadu budžeta projekts paredz būtiski palielināt atbalstu vides un dabas jautājumu risināšanai. Dažādi starptautiski pētījumi par klimata pārmaiņām un dabas daudzveidības samazināšanos arī apliecina, ka šodien tik tiešām ir pēdējais brīdis, lai spertu nozīmīgus soļus zaļākas politikas virzienā.

Saskaņā ar Eirobarometra aptaujas datiem divas trešdaļas (67 %) ES iedzīvotāju vēlētos stingrāku ES rīcību vides aizsardzības jomā. Latvijā atbalsts stingrākai vides politikai nākotnē ir viens no zemākajiem ES – ap 50 % Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nepieciešams darīt vairāk. Tomēr vienlaikus atbalsts nepieciešamībai risināt vides un dabas aizsardzības jautājums Latvijā pieaug.

Nešaubīgi vides jautājumi ir tie, kurus lielā mērā ietekmē ES politika. Nereti vides jomā strādājošie ir pateicīgi, ka dažnedažādās ES prasības palīdz saglabāt Latvijas dabas bagātības un izvirzītie klimata vai atkritumu apsaimniekošanas politikas mērķi liek mums saņemties un meklēt risinājumus ātrāk. Vienlaikus, daļai vēlētāju satraucoši var būt arī zaļās politikas iespējamie ierobežojumi dažādās tautsaimniecības nozarēs. Kādai jābūt Latvijas vides politikai ES?

Lai par to runātu, Pasaules Dabas fonds (PDF) organizēs vides debates, aicinot uz sarunu EP deputātu kandidātus. Piedalīties aicinātas partijas, kurām saskaņā ar aprīļa SKDS datiem, atbalsts iekļūšanai EP pārsniedz 2 % barjeru. Tās ir “Saskaņa”, “Jaunā Vienotība”, “Attīstībai/Par!”, Nacionālā apvienība, Latvijas Krievu savienība, Progresīvie, Zaļo un Zemnieku savienība un Jaunā konservatīvā partija.

Vides debates notiks šī gada 16. maijā, no plkst. 18.00, Rīgā, Birojnīcā (Dzirnavu iela 84 k-2, Berga Bazārs). Tas būs publisks pasākums, tāpēc visi interesenti ir laipni aicināti piedalīties. Debates arī tiešraidē tiks translētas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un tās vadīs Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment