Funkcionāli un atraktīvi – moderni krēsli ikdienas komfortam

 

 

Ikvienā mājoklī ir pamata mēbeļu komplekts – galds, gulta vai dīvāns un vismaz pāris krēsli. Krēslus esam pieraduši izvietot viesistabā un pie virtuves vai ēdamistabas galda, taču mūsdienās krēslam ir sava vietā arī guļamistabas un pat lodžijas vai balkona interjerā – dizaina dažādība ļauj spēlēties ar stiliem un radīt interesantas mēbeļu kombinācijas ne tikai lielā privātmājā, bet arī parastā pilsētas dzīvoklī. Kādi krēsli kādai istabai ir piemēroti?

Krēsli

Avots: idmebeles.lv

Virtuvei – bāra krēsli un taburetes

Nelielos dzīvokļos-studijās virtuvei bieži tiek atvēlēta pavisam maza telpas daļa, kas tiek iekārtota bāra stilā – ar leti un bāra krēsliem. Šāds dizains ir sastopams arī privātmājās, kur bāra krēsli dekorē atsevišķu izklaides zonu vai to pašu virtuvi. Ja Tavs sapnis ir virtuve-bārs, moderni bara krēsli ir tas, kas nepieciešams – šādas mēbeles mūsdienās tiek ražotas gan retro, gan industriālajā un Skandināvu stilā, tāpēc plašā piedāvājumā var viegli piemeklēt modeli, kas izskata ziņā nepiekāpsies stilīgu bāru mēbelēm.

Krēsli

Avots: pexels.com

Daudzos mājokļos ir atrodami ne tikai krēsli, bet arī taburetes, taču pēdējās tiek uzskatītas drīzāk par papildu rīku sēdēšanai, nevis par pilnvērtīgu krēslu konkurentu. Patiešām, ēdamistabā pie galda vai kabinetā pie pie datorgalda labāk izskatās krēsli, taču modernas taburetes ar interesantu dizainu ir laba alternatīva krēsliem virtuvē. Ja vēlies mainīt ierastās interjera dizaina tradīcijas, pievērs uzmanību ne tikai krēsliem, bet arī taburetēm!

Guļamistabai – šūpuļkrēsli un pufi

Ja guļamistabas izmēri to atļauj, tajā var izvietot ne tikai gultu, bet arī pufus un šūpuļkrēslu. Mīkstās mēbeles atpūtas brīžiem rada telpā mājīgu un mierpilnu atmosfēru un izskatās pat oriģinālāk nekā ierastie atpūtas krēsli.

Guļamistaba nav vienīgā vietā, kur var izvietot pufus un šūpuļkrēslus. Mīkstie smukie pufi ir noderīgi priekšnamā, kur uz tiem var apsēsties, lai uzvilktu apavus. Savukārt šūpuļkrēsls labi izskatīsies arī citās istabās, piemēram, jaunas māmiņas novērtēs komfortablu šūpuļkrēslu bērna istabā. Tāpat šūpuļkrēslu var izvietot pie grāmatu plaukta, balkonā un arī vistradicionālākajā vietā – pie kamīna vai krāsniņas.

Krēsli

Avots: idmebeles.lv

Dizaina krēsli – ikvienai istabai

Atsevišķs krēslu veids ir dizaina krēsli – mēbeles, kas izceļas ar nestandarta izskatu, bet saglabā kvalitatīvu mēbeļu funkcionalitāti. Pašlaik topā ir industriālais dizains ar metāla elementiem un Skandināvu dizains, ko raksturo pieklusinātas krāsas un noapaļotas līnijas. Dizaina krēsli lieliski izskatīsies ne tikai komplektā, bet arī pa vienam. Šāds krēsls piesaista uzmanību, dažādo interjeru un piešķir mājoklim mūsdienīgu noskaņu. Lai veiksmīgi kombinētu dažāda dizaina krēslus, izmanto speciālistu padomus!

TOP padomi, kā iegādāties krēslus

Krēsli pilda tikai funkcionālu lomu un ir maznozīmīgi interjera dizainam – vai pievienojies šim viedoklim? Patiešām, gan krēsli, gan arī citas mēbeles ilgu laiku ir bijuši diezgan vienveidīgi, tāpēc mājokļus dekorēja ar papildu elementiem: spoguļiem, paklājiem, gaismekļiem. Taču mūsdienās mēbeļu dizains ir kļuvis nesalīdzināmi dažādāks, un krēslus tagad izmanto ne tikai sēdēšanai, bet arī telpu dekorēšanai.

Lūk, kā to var izdarīt:

  • kombinē dažādu krāsu un formu krēslus. Ja istabā ir plānots izvietot četrus vienādus krēslus, iegādājies vienu citā krāsā. Ja gribi iegādāties divus mīkstos krēslus viesistabai, nepērc vienādus, bet izvēlies līdzīgu materiālu krēslus dažādās formās;
  • dekorē klasiskā dizaina krēslus ar papildu elementiem, piemēram, spilventiņiem. Dekoratīvie spilventiņi ar dažādu apdruku piesaista uzmanību un padara vienkāršas mēbeles interesantākas. Šāda pieeja ir īpaši aktuāla virtuvei un ēdamistabai, kas parasti tiek nokomplektētas ar standarta krēslu komplektu;
  • atrodi vai izveido vienojošu komponentu starp dažādiem krēsliem un pārējiem dizaina elementiem istabā. Tā var būt krāsa, tekstūra, materiāls – jebkas, ko var pamanīt ne tikai uz krēsliem, bet arī loga noformējumā, paklāja rakstā, vitrīnas izkārtojumā. Vienojošie elementi rada harmoniju un padara interjeru gaumīgu.

Izveidot interesantas krēslu kombinācijas ir viegli, ja tie ir pieejami plašā sortimentā. Plašāko krēslu klāstu meklē tiešsaistē, ID mēbeles interneta veikalā.

Krēsli

Avots: idmebeles.lv

Krēsli internetā – plaša izvēle un ērta iepirkšanās

Viens no lielākajiem mēbeļu interneta veikaliem Latvijā ir ID mēbeles. Veikalam ir vairāk nekā 15 gadus ilga pieredze mēbeļu tirdzniecībā, gan lokālajos tirdzniecības punktos, gan tiešsaistē. ID mēbeles interneta veikalā ir simtiem krēslu un citu mēbeļu modeļu no Polijas un citām Eiropas Savienības valstīm. Internetā var pasūtīt krēslus:

  • ēdamistabai un virtuvei;
  • viesistabai un guļamistabai;
  • birojam;
  • bērnu istabai.

Klasiski un moderni, retro un industriālā dizaina krēsli ir pieejami dažādās krāsās, formās un izmēros. ID mēbeles piedāvā apskatīt krēslus un pārējās mēbeles arī klātienē, veikala show room Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47. Salonā ir izvietota tikai daļa no piedāvātajām mēbelēm, bet rūpīgi pārdomāti interjeru paraugi ļauj pārliecināties par ID mēbeles preču kvalitāti un atbilstību modernā dizaina prasībām.

Krēsli ir atrodami ikvienā mājoklī, taču tas gan nenozīmē, ka šīs mēbeles ir vienveidīgas. Apskati ID mēbeles plašo krēslu sortimentu internetā vai zīmola salonā un izvēlies oriģinālus krēslus ikvienai istabai!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment