Bilances diagnoze – negatīva kredītvēsture – kāds tam ir risinājums?

Kredīts parādniekiem ir pieejams! Vai zini, kur to meklēt?

kredits paradniekiem

Tava kredītvēsture ir tālu no ideāla, bet bez papildu naudas neiztikt? Neuztraucies, Tev nav obligāti jāvēršas pēc palīdzības pie radiem un draugiem. Risinājums – kredīts parādniekiem, kas Latvijā ir pieejams pie nebanku aizdevējiem. Uzzini, kur meklēt vajadzīgo aizdevumu!

Kredītvēsture ir datu kopums par personas pieredzi kredītu nozarē. Tajā tiek uzglabāta informācija par reģistrētajiem, atmaksātajiem un neatmaksātajiem aizdevumiem, kā arī dati par komunālo maksājumu, telekomunikāciju pakalpojumu kavējumiem. Pašlaik kredītvēsturē ieraksta arī datus par uzturlīdzekļu nemaksāšanu. Ikviens cilvēks var bez maksas pārbaudīt savas kredītvēstures statusu Kredītu informācijas biroja platformā. Ir vismaz divi iemesli apmeklēt šo vietni pirms meklēt, kur aizņemties naudu:

  • lai pārbaudītu, vai Tavs vārds gadījumā nav iekļauts parādvēstures datubāzē. Kredītvēsturi ikdienā saista ar kredītiem, taču Tu jau zini, ka ne tikai aizdevumu kavējumi ietekmē kredītvēstures statusu;
  • lai pārbaudītu, vai Tavs vārds vēl joprojām ir parādnieku reģistros. Negatīva kredītvēsture nav zīmogs uz mūžu, dati par parādiem tiek dzēsti pēc 5 – 10 gadiem (atkarībā no tā, vai parāds tika vai netika samaksāts).

Ja pēc pārbaudes esi konstatējis, ka kredītvēstures statuss ir negatīvs, un vēlies aizņemties naudu, Tev būs jāmeklē kredīts parādniekiem. Lai gan sabojāta kredītvēsture ir apgrūtinājums, taču tas nav nepārvarams šķērslis aizdevuma saņemšanai. Daudzi kreditori saprot, ka negatīvas kredītvēstures iemesli var būt dažādi, un nebūt ne vienmēr pagātnes sarežģījumi nozīmē, ka tagadnē personai ir augsti kredīta riski.

Kredīts parādniekiem: kam pievērst uzmanību?

Ātrie kredīti ar sliktu kredītvēsturi nav tik izplatīti kā ātrie un patēriņa kredīti ar pozitīvu kredītvēsturi, taču atrast šādu aizdevumu tomēr var. Uzreiz gan jāsaka, ka kredīti parādniekiem parasti pieejami uz stingrākiem nosacījumiem, jo kredītvēstures statuss tomēr ir nozīmīgs faktors. Ja Tev ir aktuāls tieši šis aizdevumu veids, vispirms noskaidro, kādam aizdevumam pieteikties:

  • ātrie kredīti ar parādsaistībām ir aizdevumi personām ar aktīvajiem parādiem;
  • ātrie kredīti ar sliktu kredītvēsturi ir aizdevumi personām bez aktīvajiem parādiem, taču ar sabojātu kredītvēsturi.

Ikviens kreditors norāda savā mājaslapā, vai viņam ir svarīgs kredītvēstures statuss un/vai tekošie parādi citās kredītiestādēs. Lielākas izredzes saņemt vajadzīgo aizdevumu ir personām bez aktīvajiem parādiem, taču arī šajā gadījumā viss ir atkarīgs no konkrētas situācijas.

Tā kā kredīts parādniekiem nav bieži sastopams pakalpojums, izmanto palīdzību kredīta meklēšanā. Nepieciešamo informatīvo atbalstu nodrošina pakalpojumu salīdzināšanas portāls Comparo.me.

Comparo.me – visi kredīti vienuviet

Platformā Comparo.me var salīdzināt visus kredītu veidus, ieskaitot kredītus parādniekiem. Kredītus var atlasīt pēc vairākiem parametriem:

  • kredīts no 18 gadu vecuma;
  • kredīts bez galvojuma un ķīlas;
  • kredīts bez darba vietas.

Kredītu salīdzināšanas tabulas ir veidotas tā, lai lietotājs uzreiz redzētu svarīgākos parametrus:

  • kredītlimita robežas;
  • atmaksas termiņa robežas;
  • aizņēmēju vecuma robežas;
  • pieteikuma izskatīšanas laiku.

Kredītu parādniekiem gadījumā nav pieejami aizdevumi ar 100% atlaidi procentu maksai, kā arī mazāk izplatīti ir aizdevumi bez ķīlas. Daži aizdevēji, kā arī kredītu brokeri, var piedāvāt kredītus parādniekiem gan ar, gan bez ķīlas vai galvojuma, atkarībā no konkrētas situācijas.

Vēl viens aspekts, kas jāņem vērā, meklējot aizdevēju, ir tas, ka kredīts parādniekiem ir pieejams pie salīdzinoši neliela kreditoru skaita. Līdz ar to kredīta pretendentam ir jārēķinās ar mazāk izdevīgiem nosacījumiem un lielākām procentu likmēm, jo negatīva kredītvēsture ierobežo iespējas aizņemties ar minimālu pārmaksu.

Ja Tev ir nepieciešams kredīts parādniekiem vai cits aizdevums, ielūkojies Comparo.me mājaslapā. Izmanto salīdzināšanas portāla priekšrocības un izvēlies izdevīgākos piedāvājumus!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Magda</cite>

    Slikta kredītvēsture noteikti nav teikums. Daudzām kredītkompānijām jau nav tik daudz klientu, tāpēc viņi labprāt piešķir aizdevumus pat cilvēkiem ar sliktu kredītvēsturi. Lai netērētu laiku velti, varat aizpildīt veidlapu vietnē un nekavējoties saņemt https://www.altero.lv/lvpiedāvājumus no kredītorganizācijām.

Leave a Comment