Gadījumi, kad steroīdu lietošana ir nodarījusi vērienīgu kaitējumu organismam

 

Kultūrists, kuram pārplīsa bicepss

Šis kultūrists ir pasaules rekordists – viņa rokas apkārtmērs bija 90cm. Un, protams, lai sasniegtu šādu rezultātu, bez anaboliskajiem steroīdiem neiztikt. Sintola ilgstošas un pārmērīgas lietošanas un motocikla avārijas rezultātā viņam pārplīsa bicepss (skat. attēlu zemāk). Brazīļu kultūrists nomira 2010.gada 25.janvārī.

Capture

Andreas Münzer

Austriešu kultūrists, kurš vēlējās līdzināties Arnoldam Švarcnegeram. Šis gadījums varbūt nav attiecināms tikai uz anaboliskajiem steroīdiem vien, jo pēc nāves 1996. gadā 31 gadu vecā kultūrista ķermenī tika atrastas dažādas vielas, kas galu galā bija sabojājušas vairākus iekšējos orgānus (pamatā aknas un nieres); kultūrists papildus steroīdiem ir lietojis diurētiķus, insulīnu un uzņēmis ļoti daudz kālija. Taču anaboliskos steroīdus var vainot pie sirds hipertrofijas – viņa sirds svēra 636. gramus, kamēr “parasta” cilvēka sirds sver aptuveni  300-350g.

Capture2

Gregs Valentino

Šis kultūrists citiem parādīja piemēru, kā darīt noteikti nedrīkst. Viņš nekad nav bijis iecienīts kultūristu aprindās, taču vismaz viņam pietika drosmes publicēt to, ko viņš izdarīja nepareizi, kā reuzltātā riskēja ar savu dzīvību. Gregs, acīmredzami lietojot anaboliskos steroīdus, “uzaudzēja” sev nedabīgi lielu muskuļu masu.

Vienudien, trenējot jauniešu beisbola komandu, viņa bicepsu aizķēra saplīsusi beisbola nūja, un tā vietā, lai apstrādātu pušumu un nepieļautu infekcijas veidošanos, viņš ļāva tai dabīgā ceļā sadzīt. Kad infekcija jau bija radusies, arī tad viņš nevērsās pie ārsta, lai atbrīvotos no strutām, bet gan veica operāciju mājās pašrocīgi. Viņš veica iegriezumus savā rokā un notecināja strutas, kā vien mācēja, kā reuzltātā viņu nācās aizvest uz slimnīcu, kur ne tikai apstrādāja pašrocīgās operācijas sekas, bet arī izglāba viņa dzīvību.

a98841_Greg Valentino2

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment