Pagatavošanas gaita:
Bļodā sajaucam biezpienu, cukuru, sāli, vanilīnu un olas. Visu kārtīgi samaisām ar dakšiņu. Ja biezpienam ir lieli graudi, labāk to sablenderēt.
Pievienojam pusi porcijas miltu un sodu, vēlreiz visu labi samaisām.
Pakāpeniski iesijājam atlikušos miltus un mīcām mīklu, līdz tā ir mīksta un mazliet lipīga. Izņemam no bļodas. Cenšamies nepārspīlēt ar miltiem, lai bumbiņas izdotos mīkstas un maigas.
Ievietojam mīklu atpakaļ bļodā un pa virsu uzkaisām nedaudz miltu. Tas atvieglos darbu ar mīklu. Mīklu sadalām gabaliņos apmēram valrieksta lielumā un veidojam no tiem bumbiņas.
Izveidotās bumbiņas liekam uz miltiem nokaisītas virsmas.
Kastrolī ielejam tik daudz augu eļļas, lai iegremdējot bumbiņas nepieskartos apakšai. Eļļai jābūt labi uzsildītai.
Ieliekot bumbiņas eļļā, tās nogrims un var nedaudz pielipt, tāpēc ar karoti tās ātri un uzmanīgi apmaisām.
Vārīšanās procesā bumbiņas apgriezīsies pašas. Pamanot, ka viena bumbiņas puse saglabājas gaišāka, uzmanīgi ar karoti apgriežam to uz otru pusi.
Vārām bumbiņas uz mērenas uguns apmēram 3-4 minūtes. Ja liesma būs pārāk maza, bumbiņas uzsūks daudz eļļas, bet, ja liesma būs par lielu, tās nepaspēs izcepties no iekšpuses.
Gatavās biezpiena bumbiņas liekam uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.
Šīs bumbiņas ir lieliski piemērotas visai ģimenei kā salds kārums kopīgas tējas vai kafijas baudīšanas laikā.
Ja tev noderēja šī brīnišķīgā recepte, atzīmē to ar “patīk”, komentē un dalies sociālajos tīklos! Būsim tev pateicīgi un priecīgu mielošanos!