Pīrāgu pagatavošana:
Bļodā saputo kefīru, pievieno cukuru, sāli, pievieno olu un samaisa līdz viendabīgai masai. Ieber miltus un cepamo pulveri, izmīca blīvu mīklu.
Mīklai pievieno saulespuķu eļļu un samaisa. Desu sagriež mazos kubiņos, sarīvē sieru, sasmalcina garšaugus. Sīki sagriež arī nomizotas vārītas olas.
Desu, sieru, sīpolus un olas iejauc tieši mīklā.
Maisījumu ievieto konditorejas maisiņā. Uz pannas, kas ietaukota ar augu eļļu, izspiež mīklas porcijas.
Katru pusi cep, līdz tā kļūst zeltaina.
Tādējādi iegūstam apetītlīgus un viegli pagatavojamus pīrādziņus ar desu, sieru un zaļumiem.
Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)
Šī recepte ļauj eksperimentēt ar dažādiem pildījumiem pēc izvēles.
Daži populāri pildījumu varianti ietver:
Sēnes: Sēnes ir bieži izmantots pildījums pirāgos. Tie var būt gan svaigas, gan konservētas sēnes, kuras var apvienot ar sieru.
Dārzeņu pildījums (piemēram, sēnes, spināti, paprika utt.)
Pupas un lēcas: Dažādu veidu pupas un lēcas ir noderīgi proteīna avoti, un tos var izmantot kā aizstājējus gaļai vai papildinājumu dārzeņiem.
Cepti sīpoli un speķis
Biezpiens
Mīkstais sieru pildījums
Briežu gaļa
Kartupeļi
Skābie kāposti
Siera un šķiņķa kombinācija
Šie ir tikai daži piemēri, un iespējas ir gandrīz nebeidzamas. Var eksperimentēt ar dažādiem sastāvdaļu kombinācijām, lai radītu savu unikālo pirāgu recepti.
Tevi noteikti interesēs
- Pienu uzglabāju daudz ilgāk: 3 senas lauku gudrības, kas jādara ar burku
- Dzintris Kolāts dalās pieredzē pēc tikšanās ar diviem lāčiem mežā un atklāj, no kā milzīgie plēsēji baidās
- Mūsu pēcteči 4.decembri uzskatīja par ”Pūķa dienu”: ko šajā dienā darīt, lai savai mājai uzliktu aizsardzības kupolu
- Abi putni bieži sastopami Latvijas dabā, tomēr līdzīgs tiem ir tikai izskats: eksperti pastāsta, cik ļoti patiesībā atšķiras zīlītes un svilpji
- “Izsauc mums dārgāko taksi”: Draudzene (47) bija pieradusi braukt uz mana rēķina līdz es viņu izsēdināju pusceļā, kad dzirdēju, pie kā viņa brauks
- Kāpēc mana vecmāmiņa no Valmieras vienmēr glabāja lauru lapu makā: es tagad daru tāpat










