Pīrāgu pagatavošana:
Bļodā saputo kefīru, pievieno cukuru, sāli, pievieno olu un samaisa līdz viendabīgai masai. Ieber miltus un cepamo pulveri, izmīca blīvu mīklu.
Mīklai pievieno saulespuķu eļļu un samaisa. Desu sagriež mazos kubiņos, sarīvē sieru, sasmalcina garšaugus. Sīki sagriež arī nomizotas vārītas olas.
Desu, sieru, sīpolus un olas iejauc tieši mīklā.
Maisījumu ievieto konditorejas maisiņā. Uz pannas, kas ietaukota ar augu eļļu, izspiež mīklas porcijas.
Katru pusi cep, līdz tā kļūst zeltaina.
Tādējādi iegūstam apetītlīgus un viegli pagatavojamus pīrādziņus ar desu, sieru un zaļumiem.
Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)
Šī recepte ļauj eksperimentēt ar dažādiem pildījumiem pēc izvēles.
Daži populāri pildījumu varianti ietver:
Sēnes: Sēnes ir bieži izmantots pildījums pirāgos. Tie var būt gan svaigas, gan konservētas sēnes, kuras var apvienot ar sieru.
Dārzeņu pildījums (piemēram, sēnes, spināti, paprika utt.)
Pupas un lēcas: Dažādu veidu pupas un lēcas ir noderīgi proteīna avoti, un tos var izmantot kā aizstājējus gaļai vai papildinājumu dārzeņiem.
Cepti sīpoli un speķis
Biezpiens
Mīkstais sieru pildījums
Briežu gaļa
Kartupeļi
Skābie kāposti
Siera un šķiņķa kombinācija
Šie ir tikai daži piemēri, un iespējas ir gandrīz nebeidzamas. Var eksperimentēt ar dažādiem sastāvdaļu kombinācijām, lai radītu savu unikālo pirāgu recepti.