Pīrāgu pagatavošana:
Bļodā saputo kefīru, pievieno cukuru, sāli, pievieno olu un samaisa līdz viendabīgai masai. Ieber miltus un cepamo pulveri, izmīca blīvu mīklu.
Mīklai pievieno saulespuķu eļļu un samaisa. Desu sagriež mazos kubiņos, sarīvē sieru, sasmalcina garšaugus. Sīki sagriež arī nomizotas vārītas olas.
Desu, sieru, sīpolus un olas iejauc tieši mīklā.
Maisījumu ievieto konditorejas maisiņā. Uz pannas, kas ietaukota ar augu eļļu, izspiež mīklas porcijas.
Katru pusi cep, līdz tā kļūst zeltaina.
Tādējādi iegūstam apetītlīgus un viegli pagatavojamus pīrādziņus ar desu, sieru un zaļumiem.
Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)
Šī recepte ļauj eksperimentēt ar dažādiem pildījumiem pēc izvēles.
Daži populāri pildījumu varianti ietver:
Sēnes: Sēnes ir bieži izmantots pildījums pirāgos. Tie var būt gan svaigas, gan konservētas sēnes, kuras var apvienot ar sieru.
Dārzeņu pildījums (piemēram, sēnes, spināti, paprika utt.)
Pupas un lēcas: Dažādu veidu pupas un lēcas ir noderīgi proteīna avoti, un tos var izmantot kā aizstājējus gaļai vai papildinājumu dārzeņiem.
Cepti sīpoli un speķis
Biezpiens
Mīkstais sieru pildījums
Briežu gaļa
Kartupeļi
Skābie kāposti
Siera un šķiņķa kombinācija
Šie ir tikai daži piemēri, un iespējas ir gandrīz nebeidzamas. Var eksperimentēt ar dažādiem sastāvdaļu kombinācijām, lai radītu savu unikālo pirāgu recepti.
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs un laika ziņu apskatnieks, izteica trīs iespējamos ziemas 2025-2026 scenārijus un pastāstīja, cik patiesas mūsdienās ir tautas zīmes
- Dzīvoklis Zviedrijā ar āķi: vispirms ievācies, tad gribas aizbēgt no tā, lai gan šādi dzīvo paši zviedri
- Kāpēc gaļa cepeškrāsnī izžūst un kā no tā izvairīties: ceļvedis sulīgam rezultātam
- Kad vīrs teica, ka grib aiziet, es viņam uzdevu tikai vienu jautājumu
- “Sals un sniegs var uznākt pēkšņi!”: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi mūs sagaida šajā nedēļā
- Jāsavāc vai tomēr nav jāvāc rudens lapas dārzā: patiesību beidzot izskaidro agronomi