Kuru ģimenes locekli suns izvēlas par saimnieku?

Suņiem ir interesanta psiholoģija. Viņi sākotnēji atzīst cilvēku par vecāku intelektu! Un bieži vien tas, kurš visvairāk gribēja iegūt suni, nonāk otrajā plānā – suns ir pieķēries pavisam citam mājsaimniecības loceklim! Kādus parametrus suns ņēma vērā, izvēloties saimnieku? Noskaidrosim!

Jūtiies ērti

Suņiem barība nav tikai veids, kā atjaunot iztērēto enerģiju. Piemēram, alfa tēviņam pienākas lielākie gabali, jo bara savaldīšana un aizsardzība prasa daudz spēka. Bieži suns koncentrējas uz indivīdu, no kura ir atkarīga pārtikas patēriņa kultūra. Galvenais ir nevis tas, kurš gatavo, bet tas, kurš pirmais paēd!

Viņi vispirms baro viņu, kas nozīmē, ka viņš tērē vairāk enerģijas. Un, ja visi mājsaimniecības locekļi rūpējas par konkrētas personas vēderu, tas nozīmē, ka viņš ir vadītājs.

Mani sveicieni!

Sunim ir svarīga pamata instinktu apmierināšana, lai gan viņš lielāko daļu no tiem spēj realizēt pats. Draudzība un mīlestība ir tad, kad cilvēks ne tikai rūpējas, bet arī izrāda cieņu pret suņa vajadzībām. Piemēram, sieva izklāj gultu, piepilda bļodu un pat apgriež četrkājainos nagus, bet nemitīgi pamodina suni dziļā miega laikā. Un tā vīrs aizlūdza: “Dodiet viņam jau atpūsties!” Tas ir iemesls, kāpēc personai tiek piešķirts līdera statuss.

Lojālie subjekti

Jebkurai sociālajai grupai jābūt veselai un stiprai. Vadītājam tas jāuzrauga. Suns neiecels par saimnieku tādu, kurš nenomierināsies, kamēr viņa “uzticīgie pavalstnieki” nenoguls uz sāniem. Tie ir “suņu brāļu senie likumi”. Baras dominējošā dalībnieka atpūtu un miegu savukārt aizsargā pārējie. Visa iepakojuma noskaņojums ir tieši atkarīgs no “līdera” noskaņojuma.

Lasi vēl: Kā kurināt krāsni nedrīkst nekādā gadījumā! 5 biežākās kļūdas kurinot

Un suns centīsies piedalīties procesā – iekārtosies pie saimnieka gultas un vēros.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment