Kuru ģimenes locekli suns izvēlas par saimnieku?

Uz savām iecienītākajām vietām

Suns pievērsīs uzmanību visu mājsaimniecības locekļu iecienītākajām vietām. Ģimenes māte pieķērusi krēslu, un viņas prombūtnes laikā neviens uz tā nesēž. Šis ir jāatzīmē! Ja tas notiek, tas nozīmē, ka ģimene instinktīvi saglabā šo vietu kā galveno. Ja bara biedra vieta ir atvērta citiem, tad viņš nevar būt līderis. Tā domā suns. Četrkājainim labāk patīk nodarboties ar kādu, kurš sev paturējis tiesības uz goda krēslu. Ar alfa!

Spēks ir, bet prāts piedevām!

Pirmās pastaigas suns bieži cenšas sekot savam maršrutam. Pūkainajam pavadoņi netiek iecelti par vadoņiem. Šķiet, ka pēc suņa loģikas divkājainajam līderim jābūt par viņu stiprākam. Tas nozīmē, ka viņš simtprocentīgi spēj saturēt pavadu. Bet nedara to un ļauj vaļu un raustīties. “Vožaks” suni vedīs pats, nepieciešamības gadījumā koriģējot maršrutu. Tas ir ne tikai spēks, bet arī prāts.

Pilnīga motivācija

Suņa pasauli ierobežo teritorija un mājinieki. Viņa nevar iet uz darbu un iepirkties. Tātad vienīgais labumu avots ir cilvēks. Nekontrolēta izdošana kaut ko nepadarīs divkājaino par bara līderi. Pirms izsniegt pārtiku, suns ir jāmotivē. Pat lūgums: “Negrābj, bet ņem kārtīgi!” būs loģiski ierakstīts suņa domāšanā. Tas, kurš izvirza prasības un neatlaidīgi panāk to ievērošanu, automātiski sunim pārvēršas par līderi.

Darbība un sekas

Ar suņiem nekas nenotiek par velti, katrai manipulācijai ir nozīme. Sunim ir ausis atpakaļ, kas nozīmē, ka viņš ir nedrošs. Viņš piespieda tos sev pie galvas – tas izskatās pēc draudiem. Tas no ģimenes, kurš pamanīs šādus ķermeņa signālus un laicīgi uz tiem reaģēs, kļūs par suņa vadītāju.

Lasi vēl: Mūžīgās jaunības noslēpums: trīs zvaigžņu zīmju sievietes uzplaukst tikai ar vecumu

Komanda, prasība, skatiens vai lūgums vairs nav svarīgas. Četrkājainais suns darīs visu, lai iepriecinātu savu saimnieku. Un viņš noteikti atbildēs uz mīlestību, rūpēm un uzticību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment