Ģimene sāka būvēt māju no salmiem, bet kaimiņi par viņiem smējās; Gadu vēlāk apkārtējie cilvēki paši jau gribēja salmu mājas

Jaunā ģimene nolēma uzlabot dzīves apstākļus, taču saskārās ar mūžīgu problēmu – naudas trūkums. Vairākus mēnešus viņi domāja par nākotnes mājas projektu un materiāliem, līdz nolēma to būvēt no salmiem zem koka rāmja.

 

Kaimiņi salmu brikešu parādīšanos uztvēra kā joku, un topošās mājas īpašnieku vārdi, ka no salmiem tiks uzcelta māja, tika pilnībā iizsmieti.

Lasi arī: Kā izskatās 70 gadus veca sieviete, kura 28 gadus uzturā nav lietojusi cukuru

Tikmēr jaunie cilvēki ar pāris strādnieku palīdzību sāka darbu. Vispirms tika uzcelts nākotnes mājas rāmis, pēc kura viņi sāka aizpildīt sienas telpu ar salmu briketēm.

Neskatoties uz izsmieklu, ģimene bija pārliecināta par savu ideju un plānu. Fakts ir tāds, ka Biljans Gariks bija ainavu dizaina inženieris un zināja dažādu augu īpašības. Viņa zināja, ka salmi labi uztur siltu un pasargā no aukstuma. Ne velti ziemāju kultūras dažkārt ziemai pārklāj ar salmu slāni.

Palika tikai jautājums par ugunsbīstamību, bet tas tika atrisināts, piesūcinot salmus un pēc tam apmetot māju.

Rezultātā māja izrādījās gandrīz trīs reizes lētāka nekā akmens un daudz siltāka. Teju visi darbi tika pabeigti vasaras laikā (mājas gandrīz ir pabeigta, bet daži darbi vēl palikuši)!

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu dažus FOTO no gandrīz pabeigtās mājas 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment