Kāds izvērtās Kristīnes liktenis, kura 20 gadu vecumā adoptēja 5 savus brāļus un māsu

Kamēr vienaudži mācījās, veidoja karjeru,  sazinājās sociālajos tīklos, domāja par sevi, 20 gadus vecā Kristīne Jevtušenko bija spiesta pamest skolu un adoptēt savus brāļus un māsu.

Kā un kāpēc tas notika, mēs uzzināsim vairāk par visu, lasot šo rakstu. Jevtušenko ģimene dzīvoja mazā ciematā un vienmēr atbalstīja viens otru visā. Ģimenē bija 8 bērni.

Bet 2016. gadā notika milzīga nelaime – pēc smagas slimības nomira tēvs, ģimenes galva un gadu vēlāk māte.

Lasi arī: Kā izskatās 70 gadus veca sieviete, kura 28 gadus uzturā nav lietojusi cukuru

Vecākā meita Kristīne bija devusies mācīties koledžā, lai kļūtu par konditori. Tomēr pēc vecāku aiziešanas mūžībā meitene bija spiesta pamest skolu un atgriezties mājās, lai pieskatītu sešus palikušos bāreņus – bērnus: piecus brāļus un vienu māsu. Turklāt jaunākais bērns bija tikko sasniedzis tikai 4 gadu vecumu.

Lai nepieļautu, ka brāļi un māsa tiek nogādāti bērnu namā, meitene pieprasīja, lai bērnu aprūpe tiktu uzticēta viņai. Viņa pat nevarēja pieļaut, ka tuviniekus sūta uz bērnu namu!

19 gadus vecais brālis Artjoms devās uz pilsētu mācīties, ieguva darbu un visos iespējamos veidos cenšas palīdzēt vecākajai māsai.

Protams, atbildīgās iestādes bija pret  sešu bērnu jaunai un neprecētai meitenei, jo tas bija ļoti atbildīgs un grūts solis. Tomēr līdzcilvēki, kas Kristīni pazīst no bērnības, viņas ģimeni un sirsnīgi par viņiem runāja, uzrakstīja lūgumrakstu jaunajai meitenei un bija gatavi sniegt viņai jebkādu atbalstu. Aizbildnības iestādes, iepazinušās ar lūgumrakstu, nolēma dot iespēju Kristīnei un ļāva viņai kļūt par aizbildni.

Lasi arī: Ģimene sāka būvēt māju no salmiem, bet kaimiņi par viņiem smējās; Gadu vēlāk apkārtējie cilvēki paši jau gribēja salmu mājas

Protams, meitenei nebija viegli: daudz rūpju krita uz viņas trauslajiem pleciem. Visa diena bija ieplānota pēc stundas: agri celties, gatavot ēdienu, rūpēties par mājdzīvniekiem un mājsaimniecību. Un arī
visiem bērniem ir jāģērbjas, jābaro, jāmazgā, jāgludina, jāpārbauda mājas darbi.

Protams, visi ģimenes locekļi centās atbalstīt un palīdzēt Kristīnei: ikvienam mājā bija savi mājsaimniecības pienākumi, kurus viņi cītīgi pildīja. Tā  viņi nodzīvoja trīs gadus.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kā ģimenei klājas šobrīd

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment