Iedarbīgi veidi, kā uzlabot smadzeņu darbību – noderēs ikvienam!

Zīmēšana stimulē smadzeņu labo puslodi, veicinot radošo domāšanu. Velc tik ārā krāsainos zīmuļus un dari, ko māki!

Treniņi – ilgstoši treniņi uzlabo smadzeņu spējas un pat veido jaunus smadzeņu neironus. Tie arī fiziski palīdzēs tev justies daudz labāk.

Izvairīšanās no neveselīgas pārtikas – neveselīga pārtika samazina organisma enerģijas daudzumu un izraisa “smadzeņu miglu”. Ja ievērosi veselīgāku diētu, uzlabosies arī smadzeņu funkcionēšanas spējas.

Dziļa elpošana paaugstina skābekļa līmeni un palielina asins pieplūdi smadzenēm. 10-15 minūtes dziļas elpošanas katru dienu uzlabos dzīves kvalitāti un smadzeņu darbību.

Lasi vēl: Lūk, kas notiek ar tavām smadzenēm, kad neguli pietiekami!

Zivju eļļa – zivju eļļas bagātinātāji ir gluži vai smadzeņu membrānas materiāls. Tā ietekmē smadzeņu emocionālos centrus, kā arī uzlabo fokusēšanās spējas. Pēc zivju eļļas iedzeršanas uz brīdi uzlabojas visu smadzeņu kopējā darbība.

Smiekli – smiešanās atbrīvo smadzeņu endorfīnus – ķimikālijas, kas apslāpē sāpes un uzlabo pašsajūtu. Tāpat smiekli darbojas kā dabīgs pret-stresa līdzeklis.

Domā pozitīvi – ja tu jau esi pozitīvi domājošs cilvēks, tad, visticamāk, ka tavas smadzenes jau darbojas labāk nekā negatīvi domājošajiem. Dienā velti 10 minūtes laika pozitīvai domāšanai – pamanīsi labākas domāšanas un problēmu risināšanas spējas.

Nosnaudies – ir pierādīts, ka nosnaušanās uzlabo tavas funkcionēšanas spējas, ka arī spēju domāt. Dienas laikā būtu pat ļoti ieteicams mazliet iesnausties – tā tiks iegūta enerģija, kā arī smadzenes šķitīs svaigākas.

Avots: 4mind4life.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment